Concentratie tijdens een van de opdrachten tijdens de 'Alleskunner'. Foto's: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Concentratie tijdens een van de opdrachten tijdens de 'Alleskunner'. Foto's: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Mika Voskuilen

Dubbel feest in Barchem: Koningsdag en 25 jaar ‘t Spölvenne

Maatschappij

Daan Nijenhuis en Remco Rood ‘Alleskunners’ van Barchem

BARCHEM - Dat ze in Barchem een feestje kunnen bouwen bleek maar weer op Koningsdag. Dit jaar was de speeltuin van ‘t Spölvenne de gezellig versierde locatie waar alle activiteiten zich afspeelden. Er was aan alles gedacht: van spelletjes voor de allerkleinsten tot ruim bier en hamburgers voor de volwassenen. En er was ook speciale aandacht voor het 25-jarig bestaan van deze bijzondere speelplek.

Op Koninginnedag 1999 werd ‘t Spölvenne geopend door toenmalig wethouder Oudenampsen en initiatiefnemer Johan van Beek uit Barchem. Hij heeft zijn idee samen met vele vrijwilligers en met hulp van diverse ondernemers opgebouwd en al die jaren in stand gehouden. Omdat Johan gaat verhuizen naar Ruurlo was dit ook een mooi moment om hem te eren: er was voor hem een speciale ‘Spölvenne trofee’ gemaakt die door voorzitter Mike ter Haar van ‘t Spölvenne werd overhandigd. Johan van Beek: “Ik ben echt enorm verrast. Je doet het omdat het prachtig werk is, maar dit doet me wel wat.” Dit alles werd omlijst door muziekvereniging Crescendo. 

Kroontjeswedstrijd
Voor de kinderen was er Koningsdag een speciale kroontjeswedstrijd. Barchem heeft ook een (schutters)koningspaar, dat de kinderen van de basisschool had gevraagd om voor hen mooie nieuwe kronen te ontwerpen. Er waren veel creatieve inzendingen, het viel dan ook niet mee om een keuze te maken. Maar de kronen van Thijmen en Jade sprongen er echt uit volgens het koningspaar. De organisatie gaat kijken of ze van hun ontwerpen passende kronen voor het Barchemse feest kunnen maken.

Echte alleskunners
En geen feest zonder uitdaging: De ‘Alleskunner van Barchem’ bleek een groot succes. Er werd door de deelnemers hard gestreden om alle proeven te doorstaan. Van kaars uitspugen tot een parkoers balanceren met een paal, de uitdagingen waren zeer divers en zeker niet makkelijk. Maar met alle aanmoedigingen van het publiek waren er uiteindelijk winnaars in de twee categorieën (16- en 16+). Bij de jeugd Daan Nijenhuis en bij de volwassenen Remco Rood. De ‘Alleskunner van Barchem’ was en groot succes dat hopelijk volgend jaar tijdens Koningsdag weer op het programma staat.
Meer foto’s op onderstaande website.


www.achterhoekfoto.nl

De Alleskunner van Barchem bij de volwassenen: Remco Rood.
De Alleskunner bij de jeugd: Daan Nijenhuis
Johan van Beek was de oprichter van speeltuinvereniging  't Spölvenne.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het was er gezellig toeven in de speeltuin met muziek van Crescendo.
Kinderen hadden hun overtollig speelgoed te koop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant