Start van de Roll-over Bronckhorst in Hengelo. Ook editie 2024 start bij het gemeentehuis in Hengelo. Foto: Henk Derksen
Start van de Roll-over Bronckhorst in Hengelo. Ook editie 2024 start bij het gemeentehuis in Hengelo. Foto: Henk Derksen

Roll-over Bronckhorst op 1 juni 2024

Maatschappij

Overal in het land Walk ’n Roll voor 75-jarig bestaan Zonnebloem

HENGELO - De jaarlijkse rolstoelwandeltocht van de Zonnebloem Regio IJsselstreek vindt dit jaar op 1 juni plaats in Hengelo Gld. Deze datum is gekozen omdat de Landelijke Vereniging de Zonnebloem dan haar 75-jarig bestaan viert en overal in het land rolstoelwandelingen organiseert onder de titel Walk ‘n Roll.

De Roll-over Bronckhorst is aan zijn 18de editie toe. Van 2005 tot en met 2019 werd een driedaagse rolstoelwandeling georganiseerd, op donderdag- en vrijdagavond en op zaterdagmiddag, met elke dag weer een andere start- en pauzeplek. Nadat de Roll-over vanwege corona in 2020 en 2021 niet kon doorgaan, is besloten over te stappen op een ééndaags evenement op de zaterdag. Hierbij wordt op de pauzeplek aan de deelnemers, duwers en anderen een lunch aangeboden.
Evenals vorig jaar start de Roll-over bij het gemeentehuis van Bronckhorst, Elderinkweg 2 te Hengelo Gld. Vrijwilligers beginnen om 08.30 uur met de opbouw en voorbereiding, zowel op de startplek als op de pauzeplek. Vanaf 11.00 uur zijn deelnemers en duwers welkom en om 11.30 uur wordt gestart. Na een wandeling van een uur door het buitengebied van Hengelo wordt de pauzeplek bereikt. Hier zijn toiletten en krijgt iedereen een lunch. Ook is er muziek. Na de lunch wordt via een andere route teruggelopen naar het gemeentehuis, waar de deelnemers feestelijk worden ingehaald. De verwachting is dat dit omstreeks 14.30 uur gebeurt.
Mensen die willen deelnemen aan de Roll-over Bronckhorst 2024 kunnen zich nu al opgeven. De kosten voor de deelnemer zijn 15 euro. Hiervoor krijgt de deelnemer en één duwer een lunch aangeboden in de pauze. Van anderen die mee-lunchen wordt een vrijwillige bijdrage verwacht.
Maar let op: er kan maar een beperkt aantal deelnemers meedoen aan de Roll-over. Als er te veel aanmeldingen zijn krijgen de vaste deelnemers voorrang en kan het zijn dat iemand moet worden teleurgesteld.

Ook elders in Nederland worden door de Zonnebloem op 1 juni 2024 rolstoelwandelingen georganiseerd onder de titel Walk ‘n Roll. Een overzicht van deze locaties staat op: www.zonnebloem.nl/zwf/walk-n-roll.
De Roll-over Bronckhorst wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers, sponsoren en vrienden. De organisatie is hen dankbaar voor hun inzet en financiële bijdragen.
Nadere informatie, onder andere over aanmelden en betalen, staat op de site.


www.zonnebloem.nl/ijsselstreek/nieuws/2024/03/aanmelden-roll-over-bronckhorst-2024

Start van de Roll-over Bronckhorst in Hengelo. Ook editie 2024 start bij het gemeentehuis in Hengelo. Foto: Henk Derksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant