De leden van de Ronde Tafel Lochem verzorgden de tuin van Het Vandermolenhuis, rechts hurkend voorzitter Arjan Horstman.  Foto: Arjen Dieperink

De leden van de Ronde Tafel Lochem verzorgden de tuin van Het Vandermolenhuis, rechts hurkend voorzitter Arjan Horstman.  Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Ronde Tafel Lochem zet beste beentje voor

Maatschappij

LOCHEM - Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang bij het Vandermolenhuis aan de Zutphenseweg. In de tuin werd geharkt en gespit en ook de bladblazer liet zich horen. Niet dat de bewoners van Vandermolenhuis zelf bezig waren. Zij keken met een kopje koffie naar al die activiteiten. Het waren leden van de Ronde Tafel Lochem die in de tuin aan het werk waren. Ze werden bijgestaan door Henry Oost, medewerker van Vandermolenhuis die voor benodigde gereedschappen zorgde. 

Voorzitter Arjan Horstman van de Ronde Tafel: “Ieder jaar doen wij enkele projecten onder het motto ‘handen uit de mouwen’. Van tevoren vragen wij aan Stichting Welzijn Lochem wie hulp nodig heeft. Daarna worden de afspraken gemaakt en gaan wij aan de slag. Ditmaal is het de tuin van Vandermolenhuis waar wij een deel van de ochtend en middag bezig zullen zijn.”
De Ronde Tafel Lochem behoort tot de Nederlandsche Tafelronde en is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar, die naar eigen zeggen ‘onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan en die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien’. Het is voor de 41-jarige voorzitter het laatste jaar want hij moet de Ronde Tafel verlaten.
Aan het eind van de dag keek Henry Oost tevreden terug “Ondanks een enkele bui is er veel werk verzet. De entree heeft een metamorfose ondergaan. Mede door onze afdeling Beheer en giften van bewoners staan er nu mooie planten bij de voorkant. Ook het kippenhok en de ren zijn aangepakt.” De gelegenheidskok van het huis, Linda, zorgde voor de nodige broodjes en tomatensoep. Na afloop werd gezamenlijk een borrel gedronken.
Eind van het jaar komen de leden van de Ronde Tafel Lochem nog met een project om geld in te zamelen voor het goede doel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant