De vrijwilligers bij de VVV Lochem zijn net als het gebouw klaar voor het nieuwe seizoen. Foto; Arjen Dieperink

De vrijwilligers bij de VVV Lochem zijn net als het gebouw klaar voor het nieuwe seizoen. Foto; Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

VVV Lochem klaar voor nieuw seizoen

Maatschappij

LOCHEM - Het VVV-kantoor, gevestigd in het oude stadshuis op de kleine markt heeft de deuren open staan om de bezoekers welkom te heten. In de afgelopen periode zijn veel zaken heringericht, waarmee VVV Lochem klaar is voor het nieuwe vakantieseizoen.

Door Arjen Dieperink

Het kantoor draait geheel op vrijwilligers Voorzitter Koos van Zwieten is er een van. Hij wijst naar een van de plateau’s in het gebouw. “Hier liggen allemaal boeken over de lokale geschiedenis waar menig bezoeker wel interesse in heeft”, zegt hij. Alles komt overzichtelijk en fris over.
Elders staat een vitrine met onder meer oude Delfsblauwe borden en kanonkogels uit de Spaanse tijd. “Wij werken nauw samen met het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem om zo de lokale geschiedenis zichtbaar te maken voor onze bezoekers. Hier zie je een rolletje met gasmunten. De munten werden thuis in de meter gedaan om gemeentegas te kunnen krijgen”, laat Koos weten. Dat gas werd in Lochem geproduceerd door de fabriek aan de Julianaweg op de plek waar nu de Lidl is gevestigd.
In een andere hoek staat een ingelijste kaart van Lochem en omgeving van meer dan honderd jaar geleden. Die is vervaardigd door de voorganger van de huidige VVV. “En op deze plek kunnen lokale kunstenaars hun werken tentoonstellen. Ook is er contact met het Staring College om leerlingen ook in staat te stellen hun kunst hier te tonen.”
Van Zwieten loopt tevreden door het VVV-gebouw dat ook van buiten meer in het zonnetje gezet zal worden. Op twee plekken worden lampen geplaatst. Deze zorgen voor avondverlichting van het historische pand, dat direct na de grote stadsbrand van 1615 werd gebouwd,


www.vvvlochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant