Soliste Patricia. Foto: Davy
Soliste Patricia. Foto: Davy

Indrukwekkend Harmonieconcert ‘Ode aan de klarinet’

Muziek

EEFDE - De Harmonie heeft een bijzonder geslaagd en zeer divers koffieconcert gegeven in de vol bezette Ontmoetingskerk te Eefde.

De hoofdrol was zoals aangekondigd weggelegd voor Patricia de Leeuw, niet alleen voorzitter maar ook ras-klarinettist. Ze ging voor het behalen van het D-diploma en daar is ze met indrukwekkende solo’s en samenspeelstukken met verve in geslaagd. Er was geen enkele twijfel bij de examencommissie en de cijfers waren meer dan goed: gemiddeld een 8+. Ze kreeg dan ook meer dan terecht een staande ovatie van het enthousiaste publiek.

De opening was een prachtig klarinetduet van Mendelssohn samen met haar mentor, begeleid door piano. Hiermee was het ijs wel gebroken en kon Patricia haar spanning loslaten om een prima solostuk uit te voeren: Tico Tico no Fubá.

Het speciaal voor dit concert samengestelde ‘Klezmer-kwartet’ van de Harmonie (met naast Patricia collega-klarinettisten Marleen, Teun en Dieuwertje) kwam heel goed uit de verf en bracht een fijne sfeer in de kerk.

Ook het orkest en haar (inval)dirigent Harry ten Brinke mochten een groot applaus in ontvangst nemen, na het uitvoeren van mooie stukken als Concerto d’Amore en een remix van Coldplay. Daarnaast mocht de begeleiding van Patricia bij Meditation er zijn. De Harmonie was duidelijk op dreef en goed geprepareerd, waarbij de inbreng van Harry nadrukkelijk mag worden benoemd. Dit kwam helemaal goed tot uiting bij het swingende  Porgy and Bess en Viktor’s Tale, waarbij wederom enkele vlotte solo’s van Patricia prima werden begeleid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode