In de bovenzaal van 'Ons Huis' wordt de komende tijd nog druk geoefend. Foto: Arjen Dieperink

In de bovenzaal van 'Ons Huis' wordt de komende tijd nog druk geoefend. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Juliana Almen gaat spelen in Luxemburg en Duitsland

Muziek

ALMEN - Het draaiboek ligt al klaar voor muziekvereniging Juliana Almen. Nog iets meer dan anderhalve week, dan is het zo ver. Alle leden gaan dan een driedaagse muziekreis naar Luxemburg en Duitsland maken.

Door Arjen Dieperink

De leden van de vereniging druppelen het dorpshuis ‘Ons Huis‘ binnen. Het is een van de laatste keren dat zij gezamenlijk kunnen oefenen alvorens ze op 18 mei vertrekken. Meerdere concerten staan die drie dagen op het programma. De eerste dag rijden de muzikanten naar Clervaux (Luxemburg) waar ze ’s middag optreden op het podium in de voetgangerszone. Na vijf uur heeft men tijd om zichzelf te vermaken.
Op de tweede dag reizen ze voor een concert door naar Trier en op de laatste dag volgt er nog een ochtendconcert onder het Atrium van Cloef. Vervolgens gaat het gezelschap huiswaarts.
“Het is een druk programma maar iedereen heeft er zin in”, aldus Selma van Os. “We zijn al meer dan een jaar aan het plannen. Om te kijken waar naartoe hebben we eerst een cirkel van vijf- tot zeshonderd kilometer rond Almen getrokken. Verder moet je ook niet gaan reizen”, vertelt Nienke Mensink.
Selma en Nienke zijn enthousiast over de reis en hebben inmiddels veel energie in de planning gestoken. Via de Harmonie Gorssel-Eefde kwamen zij in contact met Orpheus, die reizen voor muziekverenigingen organiseert. “Alle leden gaan mee, de jongste van ons gezelschap is zo’n vijftien jaar en de oudste is 92. Maar er moet nog heel even geoefend worden”, laten de dames weten terwijl de leden de trap oplopen, naar de oefenzaal boven in Ons Huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant