Een deel van de coördinatoren bewegend leren van de Lochemse Poolsterscholen die hun certificaat behaalden voor de leergang bewegend leren. Foto: PR
Een deel van de coördinatoren bewegend leren van de Lochemse Poolsterscholen die hun certificaat behaalden voor de leergang bewegend leren. Foto: PR

Poolsterscholen Lochem werken samen aan bewegend leren

Onderwijs

LOCHEM - Op woensdag 20 maart hebben twintig coördinatoren bewegend leren van de 10 Poolsterscholen in de gemeente Lochem gelijktijdig hun certificaat behaald voor de leergang bewegend leren. Dit initiatief volgt op de introductie van een bewegend leren programma op alle Poolsterscholen dit schooljaar, onder begeleiding van Buitenonderwijs Nederland.

Naast de reguliere reken- en taallessen worden leerlingen van de Poolsterscholen actief betrokken bij reken- en taalactiviteiten buiten de klas, gecombineerd met spel en beweging. Deze aanpak is gebaseerd op het principe dat de hersenen beter functioneren tijdens fysieke activiteit. Zo worden activiteiten als breukenstratego, woordenjacht, de modderige route en getallenparcours ingezet, waarbij leerlingen plezier beleven en tegelijkertijd leren.

Het bewegend leren programma is een lang gekoesterde wens van de Poolsterleerlingen, die werd benadrukt tijdens de leerlingenarena georganiseerd door Poolster in 2023 voor het ontwerpen van het Strategisch Beleids Plan 2023-2027. Dit programma is nu een speerpunt van het plan, gericht op het verzorgen van meer betekenisvol onderwijs.

De coördinatoren bewegend leren zullen leiding geven aan de implementatie van deze activiteiten op alle scholen. Iedere school heeft een speciale beweegkast aangeschaft en alle medewerkers van Poolster hebben een training gevolgd om met deze kast te werken. Bewegend leren staat al meerdere keren per week op het programma op verschillende scholen, met als doel om binnen twee jaar alle Poolsterscholen te certificeren als ‘Buitenwijzer’ school, een officiële erkenning verzorgd door Buitenonderwijs Nederland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant