Vlnr: Bram, Anneke, Henk en Kelly Rekers met in hun midden de foto van Daan. Foto: Arjen Dieperink
Vlnr: Bram, Anneke, Henk en Kelly Rekers met in hun midden de foto van Daan. Foto: Arjen Dieperink

Benefietwedstrijd bij Witkampers ter nagedachtenis aan overleden jeugdlid Daan Rekers

Sport

LAREN – Op 2 juli om 19.00 zal er een benefietwedstrijd worden gespeeld tussen Witkampers JO19-1 en SC Lochem JO19-1 ter nagedachtenis aan Daan Rekers. De opbrengst gaat volledig naar www.stophersentumoren.nl.

Door Arjen Dieperink

Anneke Rekers zit met haar zoon Bram buiten aan tafel bij de Witkampers. Tevens zit een goede vriend van Daan, Jesse Zomer aan tafel. Voor hun ligt een foto van Daan Rekers. Achter hun is het speelveld van de Witkampers. Daan is de tweelingbroer van Bram. Samen met hun anderhalf jaar oudere zus Kelly groeide Daan op. Zijn ouders Henk en Anneke Rekers waren trots op hun gezin, niets stond het geluk in de weg. 

Helaas, in november 2020 kreeg Daan Rekers vage gezondheidsklachten. In januari 2021 werd bekend dat hij hersentumor had. “Hij begon deze wedstrijd met een achterstand van 2-0”, laat de familie Rekers weten. “Mijn broer was en vrolijke, gezellige en sportieve jongen”, vertelt Bram met trots. 

Na de basisschool ging zijn broer naar de MAVO, daarna volgde hij aan het Aventus in Apeldoorn de opleiding bedrijfsadministratie. Net als de meeste tieners had Daan bijbaantjes. Hij werkte bij Witkamp in Laren en de Jumbo in Lochem. Daan Rekers ging de strijd tegen de hersentumor aan. Na de bestraling en chemo knapte hij, bijgestaan door zijn familie, vrienden en zijn vriendin Sarah, op en leek in september 2021 zijn achterstand te hebben weggewerkt naar 2-1.

Lijfspreuk
Een paar maanden later was het toch foute boel. Een epileptische aanval bleek geen goed voorteken. De tumor was agressief gegroeid. “Daan zei altijd: ‘Je moet het leven nemen zoals het is‘”, laat Anneke Rekers weten, kijkend naar de foto van haar zoon die voor haar op de tafel ligt.

‘Daan zei altijd: ‘Je moet het leven nemen zoals het is’’

Carpe Diem
De laatste maanden van zijn leven heeft Daan Rekers nog intensief van het leven genoten. “Leuke dingen werden door zijn vrienden voor hem geregeld. Hij heeft alles uit het leven gehaald wat hij kon“, vertelt Anneke. Daan maakte een rit in een limousine, ook ging hij samen met vlogger Gio in een Ferrari meerijden. Verder had hij een fantastische verjaardag. Op 19 april van dit jaar overleed Daan Rekers op 19-jarige leeftijd.

Benefietwedstrijd
“Wij, de vriendenkring van Daan, willen iets doen. Al gauw kwam het idee om een benefietwedstrijd uit naam van Daan te organiseren. Op zaterdag 2 juli speelt Witkampers JO 19-1 tegen Lochem JO 19-1“, vertelt Jesse Zomer. Daan Rekers speelde net als zijn broer Bram bij de Witkampers JO 19-1. Tijdens de ‘Benefietwedstrijd Daan Rekers’ speelt Bram met de Witkampers mee.

Verder worden er voor het goede doel gesigneerde shirts van De Graafschap, Go Ahead Eagles en hoogstwaarschijnlijk F.C. Twente verloot. De opbrengst van de wedstrijd komt geheel ten goede aan de Stichting Stop hersentumoren. 

De wedstrijd vindt om 19.00 uur plaats bij de Witkampers aan de Holterweg 47 in Laren. Voor het gemak is een QR-code gemaakt, door deze te scannen kan men doneren. Dinsdag 28 juni stond de teller op bijna 4500 euro. “Wij verwachten veel meer bij elkaar te krijgen, iedere euro is welkom“, laat Jesse strijdvaardig weten. 

Na de benefietwedstrijd, deze duurt zestig minuten, is er een clubfeest met radio 538 DJ. “Daan hield van de Witkampers en ook van een feestje“, laat zijn goede vriend Jesse Zomer aan het eind van het gesprek weten, terwijl hij de flyer van de benefietwedstrijd overhandigt.

Doneren kan via: stophet.nl/acties/Daan_Rekers_Memorial


www.witkampers.nl 

www.stophersentumoren.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode