Een aantal prijswinnaars van het zestigballentoernooi. V.l.n.r Dick Huetink, Janny Buijs, Gerrit Floors, Veronie Bakker, Truus Gersen en Sabine Free. Foto: Gertie Steg
Een aantal prijswinnaars van het zestigballentoernooi. V.l.n.r Dick Huetink, Janny Buijs, Gerrit Floors, Veronie Bakker, Truus Gersen en Sabine Free. Foto: Gertie Steg

Prijzen uitgereikt van zestig-ballentoernooi

Sport

LOCHEM - Zaterdagavond was het gezellig druk in de het Kegelhuis aan de Oosterwal. Zo’n veertig kegelaars waren aanwezig voor de jaarlijkse prijsuitreiking van het zestig-ballentoernooi van de Lochemse Kegelfederatie, een oude traditie Tot deze federatie behoren vijf kegelverenigingen.

Het toernooi wordt in twee etappes van dertig ballen gespeeld. “Wij hebben gekeken naar het gemiddelde van de spelers, om ze in te delen in de klassen A tot en met C, waarbij A het hoogste gemiddelde is”, zegt Truus Gersen, voorzitter van de Lochemse Kegelfederatie.. “Wij mogen ons als kegelsporters in Lochem verheugen dat er dit jaar weer een paar leden bij zijn gekomen. Veel mensen, ook Lochemers, weten niet dat er kegelverenigingen in onze stad zijn en dat onze kegelbaan gevestigd is aan de Oosterwal 22a. Iedereen kan bij ons komen kegelen en een avond meespelen om de sport te leren kennen kan ook. De uitreiking van de prijzen is een mooie gelegenheid om elkaar goed te leren kennen.”
In de A-klasse wonnen Gerrit Nijenhuis, Dick Huetink en Gerrit Floors. Voor de B-klasse werden de winnaars Erald Leussink, Sabine Free en Janny Buijs en bij de C-klasse ontvingen Pascal Maas, Truus Gersen en Sabine Free de prijzen. Helaas konden niet alle prijswinnaars aanwezig zijn.
“Het zestig-ballentoernooi is in Lochem een oude traditie in onze kegelsport. Iets waarvan wij vinden dat we het in ere moeten houden”, laat Truus aan het einde van haar betoog weten aan de aanwezigen van de feestavond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode