Andries Rietman, Lidy de Munck en Paul Oort. Foto: Karin Keesmaat

Andries Rietman, Lidy de Munck en Paul Oort. Foto: Karin Keesmaat

Nieuwe stichting Huurdersbelang Berkel- en Reggestreek

Wonen

LOCHEM -Door eerdere fusies ontstond er een wat onhandige verdeling van huurdersvertegenwoordiging. De drie huurdersorganisaties van Viverion vonden dat het tijd was voor verandering en kozen ervoor om te werken met een indeling per gemeente. Dankzij deze nieuwe aanpak kunnen de twee huurdersorganisaties nu veel efficiënter werken. Huurdersvereniging De Berkelstreek en een deel van Stichting Huurdersbelangen DMR (Rijssen) bundelen nu hun krachten als Stichting Huurdersbelang Berkel- en Reggestreek. Het nieuwe bestuur wordt gevormd door Andries Rietman (voorzitter), Paul Oort (penningmeester), en Lidy de Munck (secretaris). Zij vertegenwoordigen huurders van Viverion in de gemeenten Lochem en Rijssen-Holten.

Dit doen ze
Leefbaarheid, energiebesparende maatregelen, huurprijzen, onderhoud, woningtoewijzing, passend bouwen, en nog veel meer onderwerpen waarover zij overleggen en afspraken maken met Viverion en de gemeenten. In deze besprekingen zetten zij zich in voor de belangen van huurders. Hierbij trekken de huurdersorganisaties gezamenlijk op, waarbij alles eerst onderling wordt besproken en vervolgens met Viverion en de gemeenten. Belangen van de huurder staan centraal, daar draait het om. Daarom is het van groot belang dat de stichting op de hoogte is van wat er speelt in de buurt, wijk, of dorp, en waar huurders tegenaan lopen. Laat het weten!

Nieuwe bestuursleden gezocht
Meepraten over huurdersbelangen, nieuwe uitdagingen aangaan en leren hoe het werkt bij een woningcorporatie? Stichting Huurdersbelang Berkel- en Reggestreek zoekt nieuwe bestuursleden. Het kost gemiddeld slechts een paar uur per week, en reiskosten en andere onkosten worden vergoed. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: 06 – 381 652 17 (gemeente Lochem), 06 – 400 388 98 (gemeente Rijssen-Holten) of info@hb-berkelenreggestreek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant