Amnesty haalt in Lochem ruim 4300 euro op

Algemeen

LOCHEM - De collecte 2020 van Amnesty International begin maart heeft in de gemeente Lochem 4367 euro opgebracht. De werkgroep Lochem kon nog net voor de uitbraak van het corona-virus langs de deuren. Op de laatste dag van de collecte werd alles afgelast, maar de opbrengst was mooi, vindt de werkgroep.

Amnesty bestemt een kwart van de opbrengst in de gemeente voor het Westerbork-project. Dat de excursies juist in dit jaar van 75 jaar bevrijding niet door konden gaan vanwege het corona-virus wordt zeer betreurd. Het bezoek aan de synagoge kon slechts ten dele worden gerealiseerd. Gelukkig gingen de lessen op alle Lochemse basisscholen voor 507 kinderen wel door.
Voor 2021 staan de nieuwe data al weer geboekt en de werkgroep Lochem van Amnesty hoopt dat het project dan op de normale manier kan worden uitgevoerd. Het brieven schrijven aan gevangenen gaat intussen gewoon door, want dit is een activiteit die de leden thuis kunnen doen. Het tekenen van de handtekeningenlijsten in de Bieb, het Stadshuus, de Hooiplukker en de kerken ligt voorlopig stil, zolang deze instellingen gesloten zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant