Theo Vloedgraven zal het contact met de klanten wel missen. Foto: Arjen Dieperink

Theo Vloedgraven zal het contact met de klanten wel missen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Beumer Schoenmode krijgt een nieuwe eigenaar

Zakelijk

Theo Vloedgraven hangt zijn schoenen aan de wilgen 

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Na bijna dertig jaar in de zaak Beumer Schoenmode te hebben gestaan, gaat eigenaar Theo Vloedgraven stoppen. De schoenenzaak blijft bestaan maar krijgt een nieuwe eigenaar.

“Het kwam plotseling op mijn pad”, vertelt Theo. Hij wordt binnenkort 67, maar had nog best enkele jaren willen doorgaan. “Maar de vraag is of je dan een opvolger kunt vinden.” En nu diende zich plotseling een koper aan. “Tja, dan moet je natuurlijk wel je knopen gaan tellen.”

Uitbreiding
Dat het besluit om te gaan stoppen en de zaak over te dragen niet zo gemakkelijk is komt tijdens het gesprek wel naar voren. Vloedgraven ziet zijn werk niet als een roeping maar hij mag het wel graag doen. Hij nam de winkel in maart 1995 over van de familie Van de Kolf. “Zij was van Beumer. De winkel was toen veel kleiner. Die hebben wij na vijf jaar uitgebreid door het pand ernaast ook te kopen”, vertelt Theo trots.
De ingang van de winkel is gebleven in het pand dat hij van Van de Kolf overnam. De ruimte ernaast is gekoppeld aan het huidige pand en kent drie verschillende ruimten waar men rustig door kan lopen om diverse merkschoenen te bekijken en te passen. In iedere ruimte staan comfortabele stoelen.

Asbak op tafel
“Ik heb eigenlijk MEAO gedaan en kwam na mijn school op kantoor terecht. Toen stonden de asbakken nog op tafel. Het werk en de werkomgeving vond ik eigenlijk niets en ik liet aan mijn ouders weten verder te willen kijken. Ik zag een advertentie waarin een schoenverkoper werd gezocht en dat leek mij wel wat. Zo kwam ik zeven jaar bij een ondernemer in Raalte te werken en daarna werkte ik nog zeven jaar in Zutphen voor ik deze winkel kreeg. Ik heb er nooit spijt van gehad. Je moet doen wat je leuk vindt. En ik ga iedere dag met plezier naar mijn winkel toe.”

Corona
Minder leuk was voor Theo de coronatijd, want de zaak was dicht. Toch wist Vloedgraven er een positieve wending aan te geven. “Omdat wij geen klanten mocht ontvangen gingen wij naar ze toe. Op mijn fietsje bracht ik de bestellingen in Lochem en ver daar buiten rond. Dat werd zeer gewaardeerd.”
Je als schoenenzaak staande houden in de internettijd is volgens Theo een kwestie van je beter onderscheiden. “Door tijd voor de klanten te nemen en comfortabele schoenen aan te bieden zijn we nog steeds succesvol. Ook helpt het dat wij hele fijne deskundige medewerkers hebben.”

Aanbiedingen
Beumer Schoenmode komt tot het eind van het jaar met aanbiedingen. “Vanaf deze week zijn alle schoenen afgeprijsd, in het najaar start de verkoop van onze nieuw ingekochte najaarscollectie”, aldus Vloedgraven. Hij zal niet met stille trom vertrekken, voor het eind van het jaar wil hij op een of andere manier afscheid gaan nemen. In welk vat het gegoten zal worden is nog even afwachten.
Ondertussen heeft Vloedgraven afgelopen week al wel aan de ledenvergadering van de Lochemse Ondernemers Vereniging laten weten dat hij eind van dit jaar ook stopt als voorzitter van die vereniging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant