Kinderen van de Julinaschool maakten kennis met de brandweer. Foto: Ada Ritzer
Kinderen van de Julinaschool maakten kennis met de brandweer. Foto: Ada Ritzer AIM

Smokey logeert in Almen

Onderwijs

ALMEN - Op woensdag 17 april was het feest op de brandweerkazerne in Almen. Groep 1 en 2 van juf Alma en juf Renate van de Julianaschool brachten een bezoek aan de brandweerkazerne.

De kinderen werden opgehaald met de brandweerauto en keurig afgeleverd in de prachtig nieuwe kazerne. Daar stonden brandweer man Niels en Michel de kinderen al op te wachten. Dat was wel wat zeg, zo’n brandweerman die alles kon vertellen over wat je allemaal moet doen als je bij de brandweer werkt!
Ook maakten de kinderen kennis met Smokey, de stoere knuffelhond van de brandweer. Smokey is onderdeel van de Brandweer op School-leerlijn. Een doorlopende leerlijn met lesmateriaal dat bedoeld is om kinderen meer te leren over het voorkomen van brand en weten wat te doen als er toch brand uitbreekt.
Het Smokey-pakket bestaat uit een Smokey-knuffel, een voorleesboek en een werkmap met opdrachtenboekjes. De kinderen mogen Smokey allemaal een keertje mee naar huis nemen samen met het voorleesboekje en het werkboekje. Samen met de ouders kunnen zij dan thuis aan de slag om te kijken of het thuis brandveilig is. Bovendien mag Smokey een nachtje blijven logeren, hoe leuk is dat!
Nadat alle kinderen in de echte grote brandweerauto mochten zitten en ook nog de sirenes en de zwaailichten aangingen was het tijd om weer naar school te gaan. Samen met Smokey vertrokken ze met de brandweerauto weer richting school. Een hele leuke en vooral leerzame ochtend met meer dan 24 zeer enthousiaste kleuters.
‘Smokey komt logeren’ is een workshop binnen het Brede school aanbod van Welzijn Lochem. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen deze workshop aanvragen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant