<p>Op de foto met Sinterklaas, dat wilden de kinderen maar al te graag. Foto: Arjen Dieperink</p>

Op de foto met Sinterklaas, dat wilden de kinderen maar al te graag. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)
VIDEO

Sinterklaas al in Lochem en Laren, Eefde moet nog even wachten

LOCHEM/LAREN - De kinderen in Lochem en Laren hebben Sinterklaas al kunnen verwelkomen. Door de grote drukte van de Sint moeten de kinderen in Eefde nog even geduld hebben. Zij kunnen de goedheiligman pas op vrijdag 3 december persoonlijk toejuichen.

Door Arjen Dieperink

Afgelopen zaterdag arriveerden Sinterklaas en zijn Pieten in Lochem. Hoe zij daar aankwamen blijft een groot geheim, want de kinderen konden hem in het kader van de coronamaatregelen niet massaal ophalen. Maar zo maar ineens liep de Sint, begeleid door de muziekpieten, door de Burgemeester Leenstraat. Nog helemaal zonder kinderen. Langzaam trok de stoet meer belangstelling en sloten zich enkele kinderen met hun ouders aan, die op weg waren naar de Kleine Markt.

De Sint liep via de Zuiderwal en de Oosterwal, waar de bewoners van woonzorgcentrum Gudula hem ook konden begroeten, naar de Molenstraat en van daaruit naar de Kleine Markt die voor de gelegenheid met dranghekken was afgezet. “De bedoeling is dat de kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s langs Sinterklaas en de pieten lopen. Bij de hoek van van de Molenstraat-Bierstraat gaan ze door een poort naar binnen en bij de Toren gaan ze de Kleine Markt weer af”, laat één van de organisatoren weten.

Het werd flink druk en de rij van belangstellenden groeide vanaf de toegangspoort aan tot de winkel van Zeeman op de Markt. De kleintjes moesten veel geduld hebben, mede omdat de kinderen die eenmaal bij Sinterklaas waren ook nog met hem op de foto wilden. Al met al kijkt de organisatie van de Sinterklaasintocht in Lochem terug op een geslaagd evenement.

Hotel
In Laren konden de kinderen rond half twee Sinterklaas en de pieten ophalen uit Hotel de Achterhoek aan de Huenderstraat. Begeleid door de muziek van Apollo trok de stoet via de Molenbeek, Veldhoenkamp, Postelstraat, Vonkertweg, Laarkamp, De Bakkerij en de Kloosterweg naar het Kulturhus aan de Verwoldseweg. Een tocht van zo’n half uur. Daar begroette Sint de Larense kinderen die bij de ‘uitgang’ richting de Dorpstraat van de pieten een chocoladeletter kregen, geschonken door de Larense ondernemers. Ook hier waren de coronamaatregelen er debet aan dat de intocht van de Sint geen uitgebreid feest kon worden.

‘t Haveke
Ook voor de kinderen in Eefde maakt Sinterklaas natuurlijk tijd. Alleen moeten zij nog even geduld hebben want zij kunnen hem pas op vrijdag 3 december verwelkomen. Tussen half negen en tien over half negen wordt de Eefdse schooljeugd verzameld op het grasveld voor landhuis ‘t Haveke aan de Zutphenseweg (113-115) waar de Sint ook naartoe komt. Woordvoerder Koos Kemperman: “De kinderen staan in de open lucht en de ouders en grootouders wordt gevraagd afstand te houden. Uiteraard is het ook nog afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen of de intocht door kan gaan” .

Zie hieronder de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Lochem. 


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden