<p>Peter en Renate Karssenberg in hun bierwinkel. Foto: Arjen Dieperink</p>

Peter en Renate Karssenberg in hun bierwinkel. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Bier in flesjes en blikjes bij Bierwinkel Bousema

LOCHEM - Geen lintje doorknippen, geen poespas. De sleutel wordt aan de binnenkant van de deur omgedraaid en de opening van de bierwinkel Bousema is een feit. Nuchterheid, zoals het horecabedrijf Bousema altijd heeft uitgestraald. Alleen een ballonnenboog voor de ingang verraadt dat de zaak nu open is.

Door Arjen Dieperink

In de twintig vierkante meter ruimte die in het verleden de slijterij is geweest en later vergaderzaal annex rookruimte is veel veranderd. Links staat de balie met de kassa, opgesierd met twee lampen omringd door de bekende beugelafsluitdoppen van Grolsch. Langs de wanden staan honderden blikjes bier. “Wij hebben 194 verschillende soorten staan. Het zijn allemaal bijzondere bieren die je niet in de supermarkt kunt kopen.”

18,5 procent
“Kijk deze bijvoorbeeld.” Renate Karssenberg pakt een donker flesje uit de stelling. “Dit biertje, Bevog, bevat 18,5 procent alcohol. Dat drink je niet zo maar weg. Al die blikken zijn kwaliteitsbieren. Blik sluit het bier zeer goed af.” Ondertussen komt haar man Peter binnenlopen. Samen zijn ze de uitbaters van horeca Bousema en de nieuwe bierwinkel.
Peter en Renate pakken enkele in folie ingepakte bierpakketten en poseren even voor de foto. “Dit zijn de vaste pakketten, zoals de plastic buis met een meter bierblikken”, zegt Renate. Zij wijst een ander pakket aan: “Dit noemen wij een biertaart, de blikjes zijn zo neergezet dat het de indruk geeft van een taart. Behalve de vaste pakketten kunnen wij allerlei pakketten samenstellen naar de wens van onze klanten. Niets is ons te gek, groot of klein, het kan allemaal “ laat zij enthousiast weten. De winkel heeft een frisse uitstraling en nodigt uit om binnen te komen. Behalve bier staat er meer dan anderhalve meter worst, keurig ingepakt. Bier en worst gaan goed samen zegt Renate met een brede glimlach. “Alleen online kan men nog niet bestellen, dat is een volgende stap.”
Bierwinkel Bousema is gevestigd in het pand van horeca Bousema aan de Zutphenseweg 35. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden