<p>Voorzitter Bastiaan van de Noort had de primeur om de eerste cheque van Spaar je Club gezond in ontvangst te nemen. Foto: PR</p>

Voorzitter Bastiaan van de Noort had de primeur om de eerste cheque van Spaar je Club gezond in ontvangst te nemen. Foto: PR

PLUS Cornelis reikt de eerste cheque van ‘Spaar je Club gezond’ uit

LOCHEM - PLUS Cornelis is op bezoek geweest bij de scouting Graaf Otto Groep. Ferdy van Savoijen en Joop Cornelis brachten snacks mee voor de welpen en de scouts en voorzitter Bastiaan van de Noort had de primeur om de eerste cheque van Spaar je Club gezond in ontvangst te nemen.

Maar liefst 1.141 euro had de scoutinggroep gespaard. Een enorm bedrag. Toch was het niet helemaal een verrassing. De meeste leden van de Graaf Otto Groep wonen rondom de PLUS supermarkt in Lochem, verklaart de voorzitter. Misschien was het niet noodzakelijk, toch is de bijdrage van PLUS Cornelis heel erg welkom voor de clubkas. De vereniging is financieel gezond, toch liepen door corona de inkomsten terug, zoals bij zoveel clubs. Het geld gaat besteed worden aan vernieuwing en uitbreiding van het clubhuis. Dit extra bedrag in de clubkas voelt als een zeer welkome steun in de rug.

Halverwege de spaaractie werden de spelregels aangepast. De eerste weken kregen klanten een voucher met als enige mogelijkheid om deze zelf online te activeren voor één van de deelnemende clubs. Later werden er brievenbussen gemaakt waarin klanten de vouchers konden deponeren. Bedrijfsleider Ferdy van Savoijen legt uit waarom. “We merkten dat veel klanten het veel werk en gedoe vonden om de vouchers te activeren. Veel vouchers dreigden ongebruikt te worden, vaak ook omdat klanten niet wisten hoe het moest. Door later brievenbussen te installeren zijn er bijna geen vouchers weggegooid en is al het sponsorgeld verdeeld naar de wensen van onze klanten.” Bastiaan van de Noort bevestigd dit. “Het was heel veel werk voor de bestuursleden om de vouchers één voor één te activeren. We hebben er maar een gezellige avond met de bestuursleden van gemaakt. In Lochem zijn wel veel meer vouchers in omloop gekomen.”

Komende weken ontvangen alle deelnemende Lochemse clubs hun sponsorgeld. De pot in Lochem was 15.000 euro voor 32 clubs. Door heel Nederland hebben 268 PLUS winkels een sponsorbedrag van 3,2 miljoen euro verdeeld over 6200 clubs.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden