Leerlingen van groep 7 gaan creatief aan de slag met kunst. Foto: Lieneke Tanis
Leerlingen van groep 7 gaan creatief aan de slag met kunst. Foto: Lieneke Tanis

Vrijwilligers gevraagd voor de projectgroep Kunst in de Kinderschoenen

Cultuur

Vrijwilligers gevraagd voor de projectgroep Kunst in de Kinderschoenen

RUURLO – KunstKring Ruurlo is op zoek naar vrijwilligers voor het project Kunst in de Kinderschoenen. Sinds 2006 organiseert de KunstKring ieder jaar na de herfstvakantie creatieve lessen voor de leerlingen van groep 7 van alle basisscholen in Ruurlo. De lessen worden gegeven naar aanleiding van het leven en het werk van een kunstenaar of een kunststroming.

De kinderen krijgen van tevoren ook op school door de eigen leerkrachten lessen rond het thema en ze gaan er in het Kulturhus zelf creatief mee aan de slag. Ze komen daarvoor vanaf de herfstvakantie tot medio november twee ochtenden naar het atelier van de KunstKring.
Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling in november op de bovenverdieping van het Kulturhus. Deze tentoonstelling wordt feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, ouders, leerkrachten, leden van de KunstKring en belangstellenden. Vrijwilligers helpen de kinderen gedurende twee dagdelen per school met het maken van een mooi kunstwerk rond het thema van dat jaar. De kinderen worden daarbij verdeeld in twee, drie of vier kleine groepen. Er werken ongeveer twintig vrijwilligers aan mee. Ze bedenken al aan het begin van het jaar opdrachten en proberen die ook van tevoren uit.
Het thema in 2023 is: ‘Maskers in de kunstgeschiedenis’.
Wie creatief is, het leuk vindt om met kinderen te werken en zin heeft om mee te werken in een groep enthousiaste vrijwilligers, kan zich aanmelden bij: Margot Huijbregts, bijzondere-activiteiten@kunstkringruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode