Impressie van de volledig vernieuwde showroom van Zonwering Lochem. Foto: Zonwering Lochem

Impressie van de volledig vernieuwde showroom van Zonwering Lochem. Foto: Zonwering Lochem

Nieuwe showroom zet producten jubilerend Zonwering Lochem fraai in het licht

Economie

LOCHEM – Het is dubbelfeest bij Zonwering Lochem. Het bedrijf bestaat twintig jaar en viert ook dat het sinds kort over een volledig vernieuwde showroom beschikt. Klanten mogen volgens eigenaar Patrick Rozendal talrijke aantrekkelijke jubileumacties verwachten, die hij vooral via Facebook bekend zal maken.

Door Rudi Hofman

“Het seizoen staat weer voor de deur, slechts een paar zonnestralen zijn nodig om bij ons onophoudelijk de telefoon laten rinkelen”, zegt Patrick Rozendal op opgewekte toon. Hij en zijn team van Zonwering Lochem zijn vroeg in het nieuwe jaar alweer zo druk dat het van de geplande heropening van de volledig verbouwde zaak nog niet is gekomen. “Maar we gaan dit op een later moment beslist alsnog doen.”

Uitvalsbasis van Zonwering Lochem is van meet af aan het bedrijfspand aan de Albert Hahnweg 45-47 waarin ook Decokay Gabriël is gevestigd. Met toenmalig eigenaar Ben Gabriël sloot Rozendal destijds een samenwerkingsdeal. Deze is anno 2024 nog steeds van kracht; zij het dat Martijn Gabriël, de zoon van, sinds een aantal jaar Patricks compagnon is.

‘Wow-ervaring’
Sinds de meest recente verbouwing, waarbij werkelijk alles is vernieuwd, krijgt de klant volgens Patrick bij binnenkomst een ‘wow-ervaring’. Klanten ontdekken vervolgens dat zij in de winkel terechtkunnen voor de inrichting van hun hele woning. Van de vloer, gordijnen en behang (Gabriël) en van zonweringen en terrasoverkappingen tot rolluiken en garagedeuren (Zonwering Lochem). “De kracht van onze twee bedrijven is dat we elkaar versterken.”

Mooi is ook, zo geeft Patrick aan, dat de verkoopsters in de winkel verstand hebben van alle producten uit het uitgebreide assortiment. In de sporadische gevallen dat zij het antwoord op een vraag schuldig moeten blijven, hebben zij korte lijntjes met Patrick of Martijn.

Breed assortiment
Zoals hierboven al te lezen viel, biedt Zonwering Lochem zijn klanten (particulier en zakelijk) veel meer aan dan alleen zonweringen. Patrick: “Ik ben van huis uit een zonweringspecialist, maar sinds ik twintig jaar geleden in Lochem voor mezelf begon, ben ik qua assortiment altijd heel breed geweest. Dus leveren en plaatsen wij ook garagedeuren, horren, rolluiken, markiezen en terrasoverkappingen. Alleen al van deze overkappingen zijn er tientallen verschillende modellen.”

Het werkgebied van Zonwering Lochem ligt grofweg tussen Arnhem, Apeldoorn en Enschede. De meeste klanten heeft Patrick in de gemeente Lochem. Incidenteel reizen hij en zijn collega-monteurs voor opdrachten verder het land in. De tot op heden grootste klus was het plaatsen van liefst 250 zonweringen in Amstelveen.

Windvaste screens zitten volgens Patrick in de lift. “Ze zien er mooi strak uit en mogen nat worden.” Populair zijn screens, maar ook rolluiken, uitvalschermen en markiezen, op solar power. Voordeel is dat je bij het plaatsen niet meer door de muur of kozijn hoeft te boren. Solar power-producten zijn met een afstandsbediening of telefoon-app eenvoudig te bedienen. Dit kan bijvoorbeeld ook vanaf het werk of vakantieadres. 

Isolerende werking
Dat steeds meer particulieren en ondernemers sinds de coronacrisis bewust voor rolluiken kiezen, komt volgens Patrick doordat ze een heel goede isolerende werking hebben en zodoende bijdragen aan een lagere energierekening.

Na twintig jaar Zonwering Lochem gaat Patrick Rozendal – die begin dit millennium voor ‘meer vrijheid en groen’ van Utrecht naar Lochem verhuisde – nog elke dag met plezier naar zijn werk. “Iedere keer kom je weer op een nieuwe locatie, gaat het om andere projecten en ontmoet je nieuwe mensen. We komen letterlijk van kasteel tot caravan. Die diversiteit maakt dit werk zo leuk.”

Monteur gezocht
Vanwege het grote en groeiend aantal opdrachten kan Zonwering Lochem heel goed een extra monteur gebruiken. Zowel ervaren kandidaten als gemotiveerde beginners mogen zich melden. Het bedrijf biedt een interne opleiding aan. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@zonwering-lochem.nl.

Kijk voor meer informatie over (komende) jubileumacties van Zonwering Lochem op: www.facebook.com/zonweringlochem.

Impressie van de volledig vernieuwde showroom van Zonwering Lochem. Foto: Zonwering Lochem
Impressie van de volledig vernieuwde showroom van Zonwering Lochem. Foto: Zonwering Lochem

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode