Richard Weda en Bianca Gardien waren vorige weer druk bezig in De Boskoele. Foto: Arjen Dieperink

Richard Weda en Bianca Gardien waren vorige weer druk bezig in De Boskoele. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

De Berkel en De Boskoele worden klaargestoomd

Maatschappij

GORSSEL/ALMEN - De vrijwilligers van De Boskoele in Gorssel en De Berkel in Almen beide zwembaden zetten de laatste puntjes op de I. Beide openluchtzwembaden behoren tot de Stichting Gorsselse Zwembaden. Een abonnement voor het ene zwembad geeft ook toegang tot het andere bad.

Door Arjen Dieperink

Een brandslang hangt in het zwembad en het water stroomt al enkele dagen om het bad te vullen. In totaal is er zo’n 2,2 miljoen liter water nodig voor beide baden in De Boskoele. Bianca Gardien en Richard Weda zijn druk in de weer. Richard is de beheerder van de beide buitenbaden. “Wij prijzen ons gelukkig met onze vrijwilligers. Bij de Boskoele zijn dat zo’n twintig en in De Berkel circa vijftien. Zonder hen zijn er geen activiteiten in en rondom het zwembad.”
Er is veel onderhoud gepleegd aan beide zwembaden om het er tijdens de feestelijke opening op 28 april om 12 uur er weer spic en span er uit te laten zien. “Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom worden ook de ketels gecontroleerd, zodra het zwembad gevuld is. Hoe wij de opening in beide zwembaden op hetzelfde moment gaan doen wordt een verrassing. Maar als het tegen die tijd slecht weer is kan men het beste even op onze sites kijken of het wel door kan gaan. Dit om teleurstelling te voorkomen. Wij nodigen iedereen uit om aanwezig te zijn en hopen uiteraard op mooi weer”, aldus Richard.

Acitiviteiten
De activiteiten in beide zwembaden komen grotendeels overeen, ook al zijn er verschillen. In de Boskoele kan men sinds 2020 privé zwemles volgen waarbij wel vereist is dat men zwemervaring heeft. Dit is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Het A.B.C. zwemmen wordt in het zwembad Almen gegeven. Activiteiten die men uitsluitend in het zwembad in Almen kan doen zijn waterfietsen, SUP-boarden en kanoën. Ook kan men daar trekkershutten huren, dit is al mogelijk vanaf 1 april.
Een maand later, 9 mei, is er dauwzwemmen vanaf zeven uur tot acht uur met na afloop een broodje ei. Ook zijn er survival/zwemveilig trainingen, auqasporten, triathlonzwemmen, borstcrawlcursus en de zwemvierdaagse van 26 tot en met 30 augustus. Een uitgebreid overzicht van de activiteiten per zwembad is te lezen op de websites.


www.zwembaddeboskoele.nl
www.zwembaddeberkel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant