Gekleed als 19e-eeuwers laten ze zien hoe een dergelijke Housewarming er uit moet hebben gezien. Foto: PR
Gekleed als 19e-eeuwers laten ze zien hoe een dergelijke Housewarming er uit moet hebben gezien. Foto: PR

Laatste concert zomerseizoen Kamermuziek aan de Berkel

Muziek

BARCHEM – Zondag 4 september om 15.00 uur presenteert de Stichting Kamermuziek aan de Berkel in de zaal van Landgoed Morgenstern, Witzand 4, Barchem het programma De Schubertianen & de Housewarming. Het is het laatste concert van dit zomerseizoen. 

Het betreft de theatergroep ‘De Schubertianen’ van oprichter/leider Tobias Borsboom. Voor dit programma verzamelde hij een aantal geestverwanten om zich heen om een voorstelling te maken die een inkijk zou geven in de vriendenkring van Schubert (de zgn. ‘Schubertianen’). Uitgangspunt is een ‘Housewarming’, in dit geval een bijeenkomst van vrienden ter ere van hun vriend. Tijdens die bijeenkomst staat de muziek van Schubert centraal.

Leider Borsboom is winnaar van diverse pianocompetities en -concoursen. Hij behaalde in 2013 zijn Masters op het Amsterdamse conservatorium bij Jan Wijn en volgde masterclasses bij onder meer Maria João Pires en Geoffrey Madge. Hij is omgeven door celliste Lidy Blijdorp (met de hoogste lof afgestudeerd aan het conservatorium van Parijs en geëerd met de Prix Académie Maurice Ravel), met pianiste Yukiko Hasegawa (opgeleid door Willem Brons, Bas van Oort en Stanley Hoogland aan het conservatorium van Amsterdam), violist Pieter van Loenen (cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en winnaar van de 2e prijs en de publieksprijs op het Oskar Bak Concours) en zanger Marc Pantus die zingt bij gerenommeerde orkesten en ensembles en een eigen operagezelschap heeft én door voordrachtskunstenaar Simon Mulder.

Gekleed als 19e-eeuwers laten ze zien hoe een dergelijke Housewarming er uit moet hebben gezien. Voor extra informatie en kaarten zie de website.


www.kamermuziekaandeberkel.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant