Advendo liet Lochemse leerlingen kennismaken met diverse soorten muziek. Foto: PR
Advendo liet Lochemse leerlingen kennismaken met diverse soorten muziek. Foto: PR

Advendo start met uniek blaas- en slagwerkbende

Muziek

LOCHEM - Op dinsdag 13 september was het een drukte van belang in het verenigingsgebouw van Advendo. Diverse basisscholen uit Lochem kwamen naar de muziekvereniging voor een leuke en interactieve muziekworkshop gegeven door twee ervaren dirigenten. Binnenkort start, aansluitend op deze workshop, een nieuw slag- en blaasbendeproject.

Onder professionele leiding van de dirigenten Ruben Maathuis en Guido Cornet hebben de kinderen tijdens de muziekworkshop instrumenten kunnen uitproberen en samen muziek gemaakt. Aansluitend op deze workshop start Advendo met twee muziekprojecten namelijk de Blaasbende en Slagwerkbende. Tijdens deze projecten worden de kinderen vanaf 7 jaar meegenomen in de wereld van de instrumentale muziek en na die zes weken zullen ze het project afsluiten met een heus slotconcert met saxofoon, klarinet, trompet of trombone, ritmisch en/ of melodisch slagwerk. Alles is mogelijk. De instrumenten en muziek liggen klaar.

Dit slotconcert (vrijdag 25 november) is van korte duur en zeker een aanrader om te bezoeken als ouder, opa, oma, vriendje, vriendinnetje en voor iedereen die op het punt staat om zelf muzieklessen te nemen. .

Informatie
De blaasbende start op donderdag 6 oktober, van 16.30-17.15 uur
De slagwerkbende start op woensdag 5 oktober, van 17.15-18.00 uur


www.advendo-lochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode