Burgemeester Sebastiaan van 't Erve, links, opent samen met Lisa en Roy Hasselerharm van VolkerWessels  het buitenlokaal met de naam Tiny Forest. Foto: Arjen Dieperink

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve, links, opent samen met Lisa en Roy Hasselerharm van VolkerWessels  het buitenlokaal met de naam Tiny Forest. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

J. vd Hoeveschool in Epse krijgt ‘buitenlokaal’

Onderwijs

EPSE - De J. vd Hoeveschool in Epse heeft een buitenlokaal. Daarmee komt een wens van de schoolpleincommissie uit om meer groen, de natuur, bij de school te krijgen.  Afgelopen vrijdag werd er een start gemaakt met het inrichten van het ‘lokaal’.

Door Arjen Dieperink

Een hekwerkje geeft de omheining van het ‘lokaal’ aan. Op de vraag waarom alle leerlingen met enkele ouders achter op het schoolterrein staan, liet een meisje droog weten ‘om bomen te planten’. Het waren er geen miljoen, zoals een van de leerlingen verkondigde, maar toch nog altijd zo’n 600. De kinderen kregen goede instructies mee: “Eén leerling graaft het gat en de ander zet het boompje er in. Voorzichtig aanstampen zodat er nog lucht bij de wortels kan en vooral de goede kant in de grond doen.”
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve was erbij en feliciteerde de kinderen met hun buitenlokaal. Hij vindt het initiatief zeer geslaagd. Kort daarna verwijderde hij samen met leerling Lisa en vertegenwoordiger Roy Hasselerharm van VolkerWessels het doek van het informatiebord dat erbij is geplaatst. Het bedrijf had het project financieel mogelijk gemaakt. ‘Als VolkerWessels bouwen wij veel door heel Nederland heen. Op deze manier geven wij iets van natuur terug met een educatieve waarde. Daarom steunen wij dit initiatief’.”
Ook IVN natuureducatie en Earthwatch Europe doen samen met de J. van de Hoevenschool mee aan het project. In totaal staan er zo’n veertig verschillende soorten bomen. Enkele ervan zijn voorzien van labels om zo de groei bij te kunnen houden. Ook worden er op bepaalde plekken tegels gelegd. Met regelmaat zullen de leerlingen onder de tegels kijken welke bodemdiertjes zich daar verstoppen. De leerlingen krijgen van de IVN natuurorganisatie een lespakket met onder meer verrekijkers en een loepje om insecten en andere kleine beestjes te kunnen bekijken.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant