Audicien Rabih bij de feestelijk versierde entree van Hoorkeuz aan de Molenstraat. Foto: Rudi Hofman

Audicien Rabih bij de feestelijk versierde entree van Hoorkeuz aan de Molenstraat. Foto: Rudi Hofman 

Audicien Rabih voelt zich welkom bij start ondernemersavontuur in Lochem

Zakelijk

LOCHEM - Hoorkeuz heet de nieuwe winkel van Rabih Rammouz (40) in de Lochemse binnenstad. De audicien werkte hiervoor twaalf jaar bij Schoonenberg in Borne en bouwde daar een uitstekende naam en grote klantenkring op. In Lochem hoopt hij als zelfstandig ondernemer hetzelfde te bereiken.

Door Rudi Hofman

Zijn oma had lang geleden een gehoorapparaat nodig, maar zij liet zich een veel te duur toestel aansmeren. Deze negatieve ervaring was voor kleinzoon Rabih Rammouz wel een belangrijke reden om zich tot audicien te laten scholen.

Bij Schoonenberg in Borne kon Rabih deze opleiding combineren met werken in de praktijk. Twee jaar later had hij zich al tot filiaalleider opgewerkt. In die rol wist hij het aantal vaste klanten op te schroeven naar een kleine 600. Tussentijds begeleidde hij vijf leerlingen.

25 kilometer
In 2023 hakte de inwoner van Glanerbrug met Libanese roots de knoop door: hij wilde voor zichzelf beginnen. Bij zijn werkgever waren er geen groeimogelijkheden meer. “Van Schoonenberg moest ik op minimaal 25 kilometer van Borne gaan zitten. Ik ben opgegroeid in een dorp en kan niet werken in een grote stad. Zo ben ik in Lochem uitgekomen, waar ik heel vriendelijk ben ontvangen. De mensen hier zijn lief en de winkeliers spraken mij meteen aan. Dat is leuk”, zegt Rabih.

Begin februari kreeg de enthousiaste ondernemer de sleutel van het pand Molenstraat 30 waarin voorheen een kledingzaak zat. In de weken daarna volgde een grote verbouwing en sinds begin maart is Hoorkeuz geopend. De winkel staat vol met bloemstukken. Deels van klanten uit Borne die hem veel succes wensen en deels van collega-ondernemers in Lochem. 

Complimenten
Op de ochtend van het interview komen een moeder op leeftijd en haar dochter lachend de winkel binnen. “Ik ben één keer door Rabih geholpen en dat is zo goed bevallen dat ik niemand anders meer wil”, zegt de moeder. “Het is een mooie zaak hoor, je zit hier op een mooi centraal plekje”, complimenteert zij haar favoriete audicien.

Op de vraag waarmee hij zich van de concurrentie onderscheidt, komt Rabih met een tweeledig antwoord. “Door oprecht kwaliteit te bieden en door uitvoerig de tijd te nemen voor en aandacht te besteden aan iedere klant. Ik hoef niet rijk te worden. Als mensen zien dat ik met liefde en vanuit mijn hart werk, dan komen de klanten vanzelf. Ik heb het altijd van mond-tot-mondreclame moeten hebben.”

Topmerken en basiscollectie
Phonak en Widex zijn volgens Rabih de absolute topmerken onder de gehoorapparaten. Phonak is met name geschikt voor de jongere doelgroep, terwijl Widex top is voor ouderen die moeite hebben met omgevingsgeluiden. Hoorkeuz heeft ook goedkopere merken uit de basiscollectie. Deze worden door vrijwel alle zorgverzekeraars deels of geheel vergoed, terwijl dit bij de topmerken in veel beperktere mate het geval is.

Gehoorbescherming
Naast gehoorapparaten voor dagelijks gebruik biedt Rabih klanten diverse oplossingen op het gebied van gehoorbescherming. Dit varieert van op maat gemaakte oordopjes voor in het zwembad of onder de douche tot toestellen die lawaai onderdrukkend werken, maar die de gebruiker in staat stellen om bijvoorbeeld gesprekken en concerten goed te volgen. Beide worden niet vergoed.

Hoorkeuz aan de Molenstraat 30 in Lochem is wekelijks geopend van maandag tot en met vrijdag. Iedereen kan zonder afspraak de winkel van Rabih Rammouz binnenlopen. Als openingsactie biedt de audicien een gratis hoortest of onderhoudsbeurt van uw hoortoestel aan.

Rabih Rammouz toont een aantal gehoorapparaten in zijn nieuwe winkel in de Lochemse binnenstad. Foto: Rudi Hofman

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant