Afbeelding
Foto: PR

Hoe krijg ik een Wft-certificaat bij Hoffelijk?

Partnerbijdrage

Een Wft-certificaat is goed voor je carrière en CV. Met het Wft-certificaat laat je zien dat je de kennis en vaardigheden hebt om in de financiële dienstverlening te werken. Het laat potentiële werkgevers zien dat je je carrière verder wilt ontwikkelen dan alleen als transactie intermediair. Het Wft-certificaat wordt ook een industriestandaard, steeds meer bedrijven eisen het als functie-eis of prestatiecriterium. Daarom zou het behalen van je Wft-certificering hoog op je prioriteitenlijst moeten staan als je in de financiële wereld werkt of van plan bent dat te gaan doen. Maar hoe krijg je die? Het antwoord is eenvoudiger dan je zou denken: door te studeren bij Hoffelijk Financieel! In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over het Wft-certificaat en hoe je het op onze school kunt halen.

Wat is het Wft-certificaat?

Het Wft-certificaat is een beroepscertificering waarmee je je kennis en vaardigheden op het gebied van financiële dienstverlening aantoont. Er zijn verschillende niveaus van certificering, die je elk in staat stellen om in verschillende financiële functies te werken. Het Wft-certificaat is een internationaal certificaat, erkend in meer dan 80 landen. Het is bovendien voor onbepaalde tijd geldig. Het Wft-certificaat bestaat uit een kennisexamen en een beroepspraktijkexamen. Als financieel professional kun je met de opgedane kennis aan de slag en de vaardigheden opdoen die nodig zijn om beide examens te halen.

Waarom een Wft-certificaat halen?

Zoals we al hebben aangegeven is het Wft certificaat een standaard in de financiële sector. Om deze reden is het belangrijk om het op je CV te hebben staan om verder te komen in je carrière. Het laat zien dat je financiële kennis hebt en je inzet voor voortdurende professionele ontwikkeling. Ook laat het zien dat je de vaardigheden hebt om in de financiële sector te werken. Een Wft-certificaat is ook een geweldige manier voor je om te netwerken. Het laat je collega’s en klanten zien dat je serieus bent over je carrière en je inzet voor voortdurende ontwikkeling. Het is ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te communiceren met anderen in je vakgebied.

Wie kan een Wft-certificaat behalen?

Iedereen met interesse in financiën kan een Wft-certificaat halen, maar het is vooral geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de financiële sector. Je kunt een Wft-certificaat halen als je in de financiële sector werkt, een financiële studie hebt gedaan of als je een financiële achtergrond hebt, bijvoorbeeld omdat je eerder in de financiële sector hebt gewerkt. Veel werkgevers eisen dat hun werknemers een Wft-certificaat hebben. Als je een baan in de financiële sector wilt, is het belangrijk om zo snel mogelijk je Wft-certificaat te halen. Als je al een baan hebt in de financiële sector, kun je nog steeds een Wft-certificaat halen om je carrière te bevorderen en een promotie te krijgen. Heb je het Wft gehaald? Bekijk de vervolg examens die worden aangeboden door Hoffelijk.

Dit artikel wordt u aangeboden door Hoffelijk. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode