<p>Henk Seinen (l) en Gerrit Mulder met een inzameldoos. Foto: Arjen Dieperink</p>

Henk Seinen (l) en Gerrit Mulder met een inzameldoos. Foto: Arjen Dieperink

(Arjen Dieperink)

Lions spaart DE-bonnen voor de voedselbank

LOCHEM - Douwe Egberts waardepunten sparen is voor veel Nederlanders een bekend fenomeen. Lions Nederland spaart dit jaar voor de tiende keer. Ieder jaar houdt men een actie om de waardepunten aan het eind van het jaar in te zamelen. Het aantal bonnen dat men in totaal bij Douwe Egberts inlevert, wordt door het bedrijf verdubbeld en omgezet in koffiepakken ten behoeve van de voedselbanken.

Door Arjen Dieperink

Aan de Hanzeweg 4 heeft de Lions Lochem-Berkelland West hun onderkomen voor de verkoop van tweedehands goederen. In een van de vele ruimten in het gebouw is Henk Seinen aan het zoeken. “Ze moeten hier ergens liggen, het is slechts een kwestie van in elkaar zetten”, reageert Seinen naar Gerrit Mulder.  Beide heren behoren bij de Lionsclub Lochem-Berkelland West en zorgen ervoor dat de verzameldozen voor de DE-waardepunten in zeven verschillende kernen bij diverse supermarkten worden verspreid. “Hier heb ik ze”, Henk Seinen trekt een stapel opgevouwen DE-verzameldozen tevoorschijn. “Wij doen bijna vanaf het begin van de landelijke Lions actie om DE-waardepunten te verzamelen mee”, laat Henk weten. Afgelopen jaar werden door het inzamelen van de DE-waardepunten in Nederland zo’n 204.000 pakken koffie verstrekt aan de voedselbanken. De voedselbanken in de regio Lochem krijgen ook koffiepakken naar gelang het aantal punten dat door de Lionsclub Lochem - Berkelland West wordt ingezameld.  ”Ieder jaar wordt er weer tussen de 10 en 15 procent meer ingezameld dan het jaar ervoor”, laat Henk Seinen met enige trots weten. Ook Gerrit Mulder is duidelijk trots op het behaalde resultaat. 

De DE-verzameldozen worden door Seinen neergezet bij Albert Heijn (Lochem), Plus Beuzel (Laren), Centerr (Almen en Barchem). “Ik zet de verzameldozen neer in Ruurlo bij de Plus en Coop. In Borculo kan men de DE-bonnen deponeren bij Albert Heijn en Coop”, vult Gerrit Mulder aan.  De DE-verzameldozen zullen er geruime tijd staan. Midden januari gaan de leden van de Lionsclub het aantal ingeleverde bonnen tellen. “Het mooie is dat de DE-koffie ten goede komt aan de mensen die van de voedselbank in onze regio gebruik maken. Dat is toch mooi om zo gezamenlijk iets voor je medemens te kunnen betekenen”, laten beide heren weten. Ook voor dit jaar hoopt men op een grote inzameling DE- bonnen. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden