Koningsdag in Harfsen. Foto: PR

Koningsdag in Harfsen. Foto: PR

Programma Koningsdag Harfsen

Cultuur

HARFSEN  - Op Koningsdag 2024 staat er weer een bruisend programma klaar voor jong en oud in Harfsen. De festiviteiten beginnen om 9.00 uur met het Koningsdagontbijt bij Dorpshuus Hoeflo. Vervolgens verzamelen de deelnemers om 10.00 uur op het schoolplein voor de kleurrijke optocht met versierde fietsen, skelters en andere niet-gemotoriseerde voertuigen. Om 10.15 uur vertrekt de optocht vanaf het schoolplein en volgt een route via de Wakelweg, Hazenveld, Wilhelminalaan, Reeverweg, Gagel en Zonnedauw, om te eindigen op Ons Plein. Hier zal om 11.00 uur onder begeleiding van SDG het Wilhelmus worden gezongen, de vlag gehesen en worden geproost op de Koning. Alle deelnemende kinderen ontvangen een traktatie.

Vanaf 11.30 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven bij Dorpshuus Hoeflo voor een mooie fietstocht met gezellige stops. Er zijn twee fietsroutes beschikbaar, één van circa 20 km en één van 30 km. Bij inschrijving ontvangen deelnemers de routes en een kleine versnapering voor onderweg. Na afloop staat er een lekkere pannenkoek klaar. Deelname is gratis voor leden en kost 2 euro voor niet-leden.

Het middagprogramma bij Dorpshuus Hoeflo biedt diverse activiteiten. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen onder begeleiding een pannenkoek bakken en zich laten schminken. Van 14.30 tot 17.00 uur is er een obstacle run met grote stormbaan voor de jeugd, verzorgd door de scouting. Deze activiteiten zijn gratis en voor alle kinderen. Daarnaast is er een springkussen voor de kleintjes en zorgt DJ Josco voor heerlijke dansmuziek. Ook aan de innerlijke mens is gedacht met heerlijke patatjes en diverse snackmogelijkheden, inclusief vegan opties. Kortom, een dag om niet te missen!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant