De hoofdprijs 'Miss Boerin 2023' is uitgereikt aan Danique Pardijs uit Lochem. Foto: Rick de Visser

De hoofdprijs 'Miss Boerin 2023' is uitgereikt aan Danique Pardijs uit Lochem. Foto: Rick de Visser

Lochemse Danique Pardijs wint Miss Boerin Verkiezing

Landbouw

LOCHEM/LOOSBROEK – Van 411 aanmeldingen voor de boerinnenkalender naar 12 misskandidaten voor een agrarische missverkiezing en uiteindelijk één agrarisch koningin. De achtste editie van het jaarlijkse maïsfeest ‘Høken & Hakselen’ was zaterdagavond het decor voor de eveneens achtste editie van de ‘Miss Boerin Verkiezing’. De combinatie van de twee evenementen vond vorig jaar voor het eerst plaats en was volgens beide organisatoren voor herhaling vatbaar. Zo bleek ook uit de opkomst. De jury werd in hun oordeel ondersteund door zo’n 2000 luidruchtige bezoekers.

De verkiezing bestond uit drie rondes op de catwalk met iedere keer een andere outfit en per kandidaat ook kennismakingsvragen, power poses en lijfliedjes. Opgezweept door testosteron en alcohol werd de inhoudelijke boodschap van de misskandidaten nog wel eens overstemd, maar gelukkig zat er ook een vierkoppige jury op het podium. Waar het volume van het applaus hen een goede graadmeter bood voor de populariteit, probeerden de juryleden ook goed op de inhoud te letten. Zeker jurylid Jaap Lodders die namens Team Agro NL de derde prijs mocht vergeven aan de plattelandse die in zijn beleving het meest geschikt is als ambassadrice van de agrarische sector. Zij gaat in 2024 met de stichting mee naar diverse events waaronder de Grüne Woche in Berlijn. De titel ‘Miss Team Agro NL’ is door hem vergeven aan Charlotte Ruijtenschildt uit Eesveen.

Festivalprinses en agrarisch koningin
William Bossong, bassist van Mooi Wark, mocht namens de festivalorganisatie de tweede prijs vergeven. Hij lette daarbij vooral op de podiumpresentatie en reacties van het publiek. Op basis daarvan verkoos hij Merel van de Ligt uit Limburg tot ‘Miss Høken & Hakselen’. Juryleden Jaap en William werden vergezeld door Marcelia Surink, styliste van de boerinnenkalender, en door Jan Bronninkreef, bekend van onder andere Expeditie Robinson. Zij keken naar “het totaalplaatje”, oftewel de uiterlijke verschijning én de inhoudelijke boodschap.

De via missboerin.nl uitgebrachte stemmen bepaalden de top 3 waaruit zij de grote winnares van de avond kozen. Deze hoofdprijs is uitgereikt aan Danique Pardijs uit Lochem. De Gelderse schone werd door haar voorganger, onder begeleiding van confettikanonnen en feestend publiek, gekroond tot ‘Miss Boerin 2023’.

Maïs en modder
De drukbezochte middagshow van Europa’s grootste maïsfeest werd gepresenteerd door Leoni Goudkuil en muzikaal omlijst door DJ J’roen. Na de missverkiezing stonden ook Henk Wijngaard, Mooi Wark en Boer Bennie nog op het podium. Het tweedaagse festival trok in totaal zo’n 10.000 bezoekers. Waar er tijdens de vorige editie nog sprake was van een ‘Indian summer’ had het dit jaar de week ervoor veel geregend. Zoals het echte boeren betaamt, kwamen de meesten dan ook op kisten of regenlaarzen naar het maïsfeest. Dat schoeisel kwam later die avond en de volgende ochtend ook nog wel van pas, toen er tegelijkertijd tientallen auto’s uit de modder moesten worden getrokken. Met behulp van wat “noaberschap” en meerdere trekkers kon iedereen na een geslaagd festival uiteindelijk huiswaarts.


De hoofdprijs 'Miss Boerin 2023' is uitgereikt aan Danique Pardijs uit Lochem (m). Foto: Rick de Visser

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant