Welzijnscoördinator Hellen Strik. Foto: PR
Welzijnscoördinator Hellen Strik. Foto: PR

Welzijnscoördinator trekt aan de bel

Zorg

HARFSEN/KRING VAN DORTH - Als welzijnscoördinator krijgt Hellen Strik vaak de vraag hoe mensen hulp in de huishouding kunnen aanvragen.

Op dit moment is er helaas een lange wachtlijst omdat er te weinig mensen zijn die dit vak uitoefenen. We horen het momenteel overal: gebrek aan personeel. Hellen Strik vertelt: “Ondertussen zie ik ouderen met de handen in het haar zitten, het lukt hen niet meer om de zwaardere klussen zoals stofzuigen, dweilen, de ramen lappen of het bed verschonen voor elkaar te krijgen. Meestal vraag ik hen of ze een familielid of kennis hebben die het voor een kleine vergoeding wil doen of ik raad ze een stofzuigrobot aan. Soms lukt dat, maar in veel gevallen ook niet.”

De welzijnscoördinator doet daarom een oproep aan iedereen die enkele uren ouderen wil helpen met wat schoonmaakklusjes. Uiteraard zal in overleg met de aanvrager een vergoeding besproken worden. Aanmelden kan bij Hellen Strik, welzijnscoördinator Harfsen/Kring van Dorth, via 06 - 420 503 53 of harfsenenwelzijn@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode