Met het rondje van de gebroeders Floors werd de nieuwe duofiets van  't Talma in gebruik genomen. Foto: Arjen Dieperink

Met het rondje van de gebroeders Floors werd de nieuwe duofiets van  't Talma in gebruik genomen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Bewoners ‘t Talma kunnen gaan toeren

Zorg

LAREN - De gebroeders Floors mochten zaterdagochtend als eerste een rondje fietsen op het terrein van ‘t Talma in Laren. Daarmee was de formele overdracht van de duofiets een feit. Met de elektrische fiets kunnen de bewoners samen met een vrijwilliger in de omgeving  gaan fietsen.

Door Arjen Dieperink

Saskia Vereij, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Hoge Weide en ‘t Talma zei hoe belangrijk het was dat bij het fietsen de wind door je haren waait en dat je de zon op je snuit voelt. “Wij zijn trots dat wij deze duofiets kunnen overhandigen”, zei ze. Tevens gaf ze aan dat de Stichting in de toekomst nog meer activiteiten op touw zet. “Hiervoor zijn wij druk aan het sparren, denkend over bewegen en beleven”, aldus de voorzitter.
Er zijn diverse acties gehouden om het geld voor de duofiets bij elkaar te krijgen. Zo was er een ludieke bij de Loarnse Karmis. “Wij zijn toen de kermis opgeweest en vroegen aan de aanwezigen of ze een consumptiemuntje over hadden voor de duofiets. Dat leverde een groot aantal munten op die we konden verzilveren”, vertelt een van de deelnemers van die actie. Verder gaf het bestuur van Wakker Laorne een cheque van 500 euro voor de fiets en waren er diverse andere bijdragen. Zoals die van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, waarmee het onderkomen van de duofiets kon worden gerealiseerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant