Het Dementienetwerk roept samen met Alzheimer Nederland inwoners van Zutphen, Lochem en Vorden op om deel te nemen. Foto: PR
Het Dementienetwerk roept samen met Alzheimer Nederland inwoners van Zutphen, Lochem en Vorden op om deel te nemen. Foto: PR

Help de dementiezorg te verbeteren

Zorg

ZUTPHEN/LOCHEM/VORDEN - Vanaf 12 maart gaat de Dementiemonitor 2024 van start! Het betreft een vragenlijst, gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het biedt een kans om hun stem te laten horen en de zorg voor dementie in Nederland te verbeteren. Alzheimer Nederland en het Nivel voeren dit grootschalige onderzoek elke twee jaar uit. Het Dementienetwerk roept samen met Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland specifiek inwoners van de regio Zutphen, Lochem en Vorden op, om deel te nemen. 

De Dementiemonitor is het enige landelijke onderzoek dat inzicht geeft in de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Door deel te nemen, dragen zij direct bij aan het verbeteren van de dementiezorg en -ondersteuning in zowel landelijke als regionale context. Alleen bij een respons van 50 ingevulde vragenlijsten ontvangt het Dementienetwerk Zutphen-Vorden-Lochem een rapport specifiek voor deze regio met inzichten voor gesprekken met de gemeenten, de zorgverzekeraar en de landelijke politiek. 

Ga naar www.dementiemonitor.nl en vul de vragenlijst in, dit kost slechts 20 minuten. De ervaringen zijn van groot belang! In het najaar zullen daar de resultaten van het onderzoek beschikbaar zijn. Voor meer informatie, zie de website.


www.dementiemonitor.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant