V.l.n.r. Jannie Gerritsen, Sander van Voorst, Dienke Geurz en Ben Gerritsen. Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r. Jannie Gerritsen, Sander van Voorst, Dienke Geurz en Ben Gerritsen. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Welkom in ‘de stal ‘ van de Gudulakerk

Algemeen

LOCHEM - Anderhalf uur waren ze bezig. Dienke Geurtz, Sander van Voorst en Jannie en Ben Gerritsen bouwden afgelopen zaterdagmiddag een kerststal op onder de toren van de Gudulanerk. Niemand zag het want de toegangsdeur van de kerktoren hield hun activiteiten nog verborgen. Behalve voor de Berkelbode.

Door Arjen Dieperink

Vanuit de christelijke traditie leeft de kerk in december - in de adventstijd, de tijd van verwachten - toe naar het kerstfeest. In symbolen en rituelen krijgt dit vorm. Bijvoorbeeld in de adventskalender en de adventskandelaar met vier kaarsen waarvan er elke zondag eentje meer wordt aangestoken. Maar ook aan de kerststal - in groot of klein formaat - die in deze periode in menig huiskamer en kerk wordt neergezet om stil te staan bij de komst van Jezus.
“Wij hadden er nog geen en speciaal vanwege deze moeilijke periode vonden wij het nu tijd om er ook een te plaatsen”, zegt Jannie Gerritsen. Sander van Voorst en Ben Gerritsen sloegen aan het klussen en na een dag werken hadden ze de kerststal klaar. De aankomende vier woensdagen, tijdens de adventsperiode is de hal onder de toren van de Gudulakerk open om de drie meter hoge stal te bewonderen.
Ondertussen laat Dienke Geurtz een kaart zien. “Kijk, deze is ontworpen door Sander en er staan twee gedichten in en informatie over de kerstdiensten. Op de achterkant van de kaart kan men in het witte vlak een persoonlijke tekst schrijven.” Jannie knikt instemmend en vult aan: “De tekst kan zijn voor een persoon of misschien over de natuur”. De kaart kan na invulling in de kerstboom worden gehangen.
De kerstnachtdienst in de Gudulakerk begint om 22.00 uur. De kerstmorgendienst in de Gudulakerk begint om 10.00 uur. Beide diensten worden uitgezonden via: kerkdienstgemist.nl/stations/1159-P-G-Lochem/events.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode