Foto: PR

Foto: PR

Gemeente Lochem gaat communiceren via MijnOverheid

Algemeen

LOCHEM - Vanaf 8 mei ontvangen inwoners van de gemeente Lochem maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin lokale bekendmakingen van de plaatselijke overheid. Deze gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde afstand van het woonadres van de ontvanger.

Het gaat om inwoners vanaf 25 jaar die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. Het doel van deze nieuwe dienst is om inwoners actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen maken.
De ontvangers kunnen op de website van MijnOverheid zelf instellen hoe vaak ze de e-mail willen ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Afmelden kan ook via MijnOverheid. Op de website Overheid.nl kunnen gebruikers aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen. Het verschil tussen deze twee is dat MijnOverheid alleen de bekendmakingen rondom het eigen woonadres laat zien.

Welkomstmail 
De nieuwe dienst start met het versturen van een welkomstmail  zodat men weet wat men kan verwachten en hoe het verder allemaal werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op overheid.nl met meer informatie over Berichten over uw Buurt.

Online veiligheid
Controleer de afzender van de e-mail. Dat is Overheid.nl. Ook is het goed om de links te controleren. Via de links kom je alleen op Overheid.nl. Weet dat u op Overheid.nl nooit wordt gevraagd om persoonlijke informatie in te voeren?

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant