Inwoners van Eefde proberen op deze plek de japanse duizendknoop uit te roeien. Foto: Wim van der Velden

Inwoners van Eefde proberen op deze plek de japanse duizendknoop uit te roeien. Foto: Wim van der Velden

Eefde gaat japanse duizendknoop te lijf

Algemeen

EEFDE - Op initiatief van enkele buurtbewoners aan de Wolzaklaan in Eefde gaan dorpsgenoten op zaterdag 11 mei van 9.30 tot 12.30 uur aan de slag om japanse duizendknoop te verwijderen uit het parkje tussen het spoor en de Wolzak/Wunderinklaan.

De ochtend begint met instructie over hoe de schadelijke woekerplant het beste uitgegraven kan worden en, ook belangrijk, hoe men de resten zorgvuldig kan afvoeren. Circulus Berkel ondersteunt daarbij. De Stichting Landschapsbeheer Gelderland levert het gereedschap. Mensen van de Gorsselse Duizendknoop Brigade begeleiden het werk met kennis en tips. En natuurlijk zullen koffie en thee niet ontbreken.

De actie is een vervolg op de goedbezochte lezing in ’t Hart op 16 april j.l. Ondertussen zijn ook buurtbewoners van de Boedelhofweg zich aan het voorbereiden om daar de duizendknoop aan te pakken.
Vrijwilligers die mee willen helpen kunnen zich bij aanvang van de werkzaamheden melden bij het bankje aan het fiets/wandelpad achter de Wolzaklaan / Wunderinklaan, naast het spoor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant