Emma (18) speelt cello, Katja (14) viool en Jorian (23) piano. Foto: Foppe Schut
Emma (18) speelt cello, Katja (14) viool en Jorian (23) piano. Foto: Foppe Schut

Paasconcert jonge ambitieuze toptalenten

Muziek

RUURLO - Op tweede paasdag, op 1 april 2024, vindt er een spetterend concert plaats van drie jonge, zeer getalenteerde musici: de zusjes Emma en Katja Naegele en Jorian van Nee. Het concert begint om 15.00 uur en vindt plaats in de Theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuweweg 5.

Emma (18), speelt cello, Katja (14) viool en Jorian (23), piano. De drie jonge musici hebben al vele prijzen in de wacht gesleept. Terwijl ze ondertussen ook nog naar school gaan. Op 21 januari van dit jaar won Katja de eerste prijs van het Nederlandse Vioolconcours, de Iordens B prijs. Ze gaan voor ons in wisselende samenstellingen optreden, namelijk als duo (viool/piano en cello/piano) en als trio (viool/cello/piano). Er zullen werken worden gespeeld van Schumann, Mendelssohn en Brahms: beroemde en onverwoestbare composities die al bijna twee eeuwen bij een talrijk publiek geliefd zijn.

Emma Naegele begon al op haar vijfde jaar met het bespelen van de cello. Zij had les van haar moeder Els van Oldenborgh en aan de Academie voor Muzikaal Talent te Utrecht. Daarnaast had zij nog tijd om een aantal jaren naar het Gymnasium in Utrecht te gaan. De afgelopen twee jaar studeerde zij aan de Musica Mundi school in Waterloo, waar zij de muziekstudie combineerde met de middelbare school. Emma bezocht masterclasses van onder andere Gregor Horsch en Mischa Maisky. Emma is prijswinnaar op diverse concoursen in binnen- en buitenland en won de publieksprijs bij het Prinses Christina Concours 2023. Momenteel studeert Emma aan het Mozarteum in Salzburg.

Katja Naegele begon op haar vijfde met vioolspelen. Al op haar negende werd zij toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium Amsterdam. Zij had les van de illustere vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Ondanks Katja’s jonge leeftijd heeft zij al op vele podia in binnen- en buitenland gestaan.

Jorian van Nee begon zijn pianostudie toen hij negen jaar was. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium Amsterdam. Hij kreeg les van onder andere David Kuyken, Jan Wijn en Ronald Brautigam. Jorian maakte zijn opwachting bij tv-programma’s zoals De Wereld Draait Door en hij was ‘Jonge Held’ bij Podium Witteman. Begin maart was hij ook te zien bij Podium Klassiek. Tegelijkertijd is hij ook actief als componist. Ook bij concoursen is hij bekend. In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours en dezelfde onderscheiding bij het Prinses Christina Compositie Concours. In 2015 werd hij bij het Prinses Christina Concours ook nog uitgeroepen tot beste begeleider. En kort geleden ontving hij samen met Katie Morgan de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2024. Ze speelden een aantal quatre-mains in een wervelende performance. Eén van de stukken was gecomponeerd door Jorian zelf met als titel ‘De kapotte robot’. Bij het concert van deze jonge mensen zal he publiek zich verbazen over de enorme kwaliteit en hun ambitie, zo verwacht KunstKring Ruurlo.

Kaarten kosten 15 euro zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/concerten en aan de kassa in het Kulturhus. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant