Tijdens het jubileum werden vele mooie verhalen en anekdotes uitgewisseld tussen de aanwezigen. Foto: PR

Tijdens het jubileum werden vele mooie verhalen en anekdotes uitgewisseld tussen de aanwezigen. Foto: PR

Natuurwerkgroep Gorssel viert 20-jarig jubileum

Natuur

GORSSEL - Het begon allemaal met de simpele aanwijzing ‘Met de kontjes naar de zon’, gegeven tijdens de eerste activiteitendag op de Gorsselse Heide op 20 september 2003. Deze dag, georganiseerd door de Gemeente Gorssel in samenwerking met de Vogelwerkgroep en Stichting Landschapsbeheer Gelderland, markeerde het begin van een bijzonder avontuur. Herman Roelofs gaf deze instructie aan de vrijwilligers om afgezaagde boomstammetjes met de zaagkant naar de zon te leggen, zodat ze sneller zouden drogen.

Het doel van deze dag was om een vrijwilligersgroep op te richten voor iedereen die het landschap een warm hart toedroeg. Dit doel werd bereikt, want op zaterdag 13 april vierde de Natuurwerkgroep Gorssel zijn 20-jarige bestaan. Bijna het voltallige bestuur en een aantal vrijwilligers van het eerste uur waren aanwezig, samen met 24 andere vrijwilligers. Tijdens het jubileum werden vele mooie verhalen en anekdotes uitgewisseld, onder het genot van koffie en appeltaart aangeboden door de Stichting Marke Gorsselse Heide. Bovendien ontvingen de vrijwilligers werkjasjes, zodat ze op de heide herkenbaar zijn tijdens het werk.

Voor degenen die graag buiten werken, een passie hebben voor de natuur en iets zinvols willen doen, biedt de Natuurwerkgroep Gorssel de mogelijkheid om proef te draaien op een van hun werkzaterdagen. Het werk vindt plaats van 09.00 uur tot 12.00 uur, met een koffiepauze rond 10.30 uur (eigen koffie of thee meenemen).

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar natuurwerkgroep.gorssel@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant