Op zondag staat de spectaculaire marathon op het programma. Foto: Willem Hamer

Op zondag staat de spectaculaire marathon op het programma. Foto: Willem Hamer

Samengestelde Menwedstrijd in Eefde

Sport

EEFDE - Op zaterdag 6 en zondag 7 april organiseert Menvereniging Achter ‘t Peerd haar jaarlijkse Samengestelde Menwedstrijd (SMW) op haar terrein aan de Elzerdijk in Eefde. De wedstrijddagen beginnen beide om 09.00 uur en de prijsuitreiking op zondag vindt plaats rond 17.30 uur.

De wedstrijd belooft een spannend weekend te worden met drie uitdagende onderdelen. Op zaterdag vinden de Dressuur en Vaardigheid (D&V) plaats, waarbij de menner zijn of haar aanspanning onder controle moet laten zien. De dressuur omvat een beoordeling van de gangen en gangwisselingen door een deskundige jury, terwijl de vaardigheid draait om de stuurmankunst van de menner, waarbij een parcours met kegels zo foutloos mogelijk moet worden afgelegd.

Op zondag staat de spectaculaire marathon op het programma. Deze bestaat uit een wegtraject van circa zes kilometer, een staptraject van één kilometer en hindernissen op het clubterrein, waaronder de befaamde waterbak. Hierbij wordt paardenwelzijn vooropgesteld, met een veterinaire controle die de conditie van de paarden monitort.

Alle hindernissen bevinden zich op het clubterrein, waar tevens horeca aanwezig is, waaronder een frietkraam, toiletten en een springkussen voor de kinderen. Het evenement biedt dus plezier voor de hele familie, of het nu gaat om het genieten van de paardensport in optima forma of het gezellig bijkletsen met bekenden onder het genot van een hapje en drankje.

Het wedstrijdterrein bevindt zich aan de Elzerdijk 44 in Eefde, naast de kartbaan. Bezoekers kunnen parkeren vlakbij het terrein door de borden ‘Parkeren bezoekers’ te volgen vanaf de Harfsensesteeg of Reeverdijk.


www.achtertpeerd.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant