Reudinkbrug Lochem. Foto: Henri Bruntink
Reudinkbrug Lochem. Foto: Henri Bruntink

Denk mee over uitstraling van nieuwe Reudinkbrug

Vervoer

LOCHEM - Er komt een nieuwe Reudinkbrug over de Berkel in Lochem. De brug, die officieel Hoevenbrug heet, moet natuurlijk voldoen aan technische eisen. Deze eisen werkt de bouwteampartner Van Heteren op dit moment uit. De gemeente Lochem wil inwoners vragen om mee te denken over de uitstraling van de brug. Op 31 oktober is van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis (Hanzeweg 8 in Lochem) hierover de eerste bijeenkomst. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.

De gemeente en de landschapsarchitecte binnen het bouwteam, die de brug uiteindelijk ontwerpt, halen tijdens deze bijeenkomst verhalen op. Verhalen die inwoners vertellen over de brug en die een rol spelen bij de uitstraling van de brug. Waar staat de brug bijvoorbeeld symbool voor? Met deze verhalen gaat de landschapsarchitecte aan de slag met de uiterlijke kenmerken van de brug. Zoals de leuning en de landhoofden. Landhoofden verzorgen de ondersteuning van de feitelijke brug. 

Staat Reudinkbrug
Uit een inspectie begin februari 2023 blijkt dat de Reudinkbrug in zeer slechte staat verkeert. Om de veiligheid van de gebruikers van de brug te garanderen, heeft de gemeente Lochem onverwacht ‘ingrijpende maatregelen’ moeten nemen. De verbinding is voor zwaar verkeer weggevallen wat natuurlijk erg vervelend is. Het biedt de gemeente op dit moment ook kansen om na te denken over de uitstraling en dus het verhaal van deze verbinding. Aanmelden en meer informatie staan op de site. Belangstellenden die willen meedenken over de nieuwe Reudinkbrug kunnen zich aanmelden via www.lochem.nl/reudinkbrug. Hierop staat meer informatie. De gemeente wil ook recht doen aan de naam Hoevenbrug.

Planning
Na de eerste bijeenkomst volgt er nog een tweede sessie (datum nog onbekend). De landschapsarchitecte binnen het bouwteam zal dan haar conceptontwerp voorleggen. De verwachting is dat het gehele ontwerp voor de brug begin 2024 klaar is. Dan start ook de sloop van de brug. De verwachting is de nieuwe brug begin mei 2024 te openen. Dit jaar vinden er al voorbereidingswerkzaamheden plaats, waarbij kabels en leidingen van de brug worden afgehaald. Als er een exacte planning bekend is, dan wordt dit bekend gemaakt in het gemeentenieuws en op www.lochem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode