Voor de brug over het Twentekanaal ging ruim de helft van de stemmen uit naar de Nettelhorsterbrug. Bron: Provincie Gelderland

Voor de brug over het Twentekanaal ging ruim de helft van de stemmen uit naar de Nettelhorsterbrug. Bron: Provincie Gelderland

VIDEO

Namen voor nieuwe bruggen in Lochem bekend

Vervoer

LOCHEM - ‘Nettelhorsterbrug‘ en ‘Ampsense Knoop’. Dat zijn de twee winnende namen voor de nieuwe bruggen in Lochem. Ruim twee weken lang kon op de namentop 3 voor beide bruggen worden gestemd en dat werd massaal gedaan. De winnende namen maakte provincie Gelderland onlangs via twee filmpjes bekend. De namen worden vereeuwigd op de bruggen.

Massaal gestemd
Tot en met woensdag 6 december 2023 kon er gestemd worden op drie namen per brug. Voor de brug over het Twentekanaal ging de strijd tussen De Overstreek, Nettelhorsterbrug en Naoberbrug. Voor de voetgangers- en fietsersbrug kon er gekozen worden uit Rode Loper, De Kwinkslag en Ampsense Knoop. Deze namen waren eerder door de jury genomineerd. Er was veel belangstelling voor de namenwedstrijd: er is ruim 700 keer gestemd op een naam voor de brug over het Twentekanaal. Op de namen voor de andere brug is ook bijna 700 keer gestemd.

Nettelhorsterbrug 
Ruim de helft van de stemmen ging uit naar de Nettelhorsterbrug. Hierop is maar liefst 420 keer gestemd. De Overstreek kreeg 178 stemmen en er gingen 114 stemmen naar de Naoberbrug. De naam ‘Nettelhorsterbrug’ verwijst zowel naar het oude landgoed Nettelhorst, de brug ontsluit dit oude landgoed richting de A1. Ook ligt deze naam in het verlengde van de andere bruggen in Lochem, die ook vernoemd zijn naar plaatsnamen, zoals de ExelseBrug en Lochemse Brug.

Ampsense Knoop
Voor de andere brug lagen de stemmen dichterbij elkaar: Ampsense Knoop, met 277 stemmen, De Kwinkslag met 248 stemmen en Rode Loper met 172 stemmen. De naam ‘Ampsense Knoop’ verwijst naar dat deze brug deel uit maakt van een verkeersknooppunt en toegang biedt tot Ampsen.

De N346 Schakel Achterhoek-A1 
De Nettelhorsterbrug en de Ampsense Knoop maken straks deel uit van de nieuwe provinciale weg N346 Schakel Achterhoek A1. Deze nieuwe weg is een belangrijke schakel tussen de Achterhoek, de A1 en de Stedendriehoek (Deventer-Zutphen-Apeldoorn). Provincie Gelderland en gemeente Lochem leggen deze aan om de veiligheid en doorstroming van het doorgaande verkeer te verbeteren. Meer informatie is te vinden op de projectpagina: www.gelderland.nl/N346.

Filmpjes van de onthulling van de namen:

Nettelhorsterbrug

Ampsense Knoop

Voor de voetgangers- en fietsersbrug lagen de stemmen dichterbij elkaar, maar won 'Ampsense Knoop'. Bron: Provincie Gelderland

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant