Afbeelding

Zo helpt een hypotheekadviseur jou met het beste advies

Partnerbijdrage

Je hebt je droomhuis gevonden en wilt een bod uitbrengen. Spannend! Maar hoeveel hypotheek kun je eigenlijk krijgen? En welke hypotheekvorm past het beste bij jouw situatie Met zoveel keuzes en ingewikkelde termen is het niet gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig staat een hypotheekadviseur voor je klaar om je wegwijs te maken in hypothekenland. 

Expert aan je zijde 

Een huis kopen is waarschijnlijk de grootste aankoop in je leven. Dan wil je wel zeker weten dat je de juiste beslissingen neemt. Een hypotheekadviseur is dé expert als het gaat om hypotheken en de huizenmarkt. Hij of zij kent alle ins en outs en kan je onafhankelijk adviseren over je mogelijkheden. 

Zo berekent een hypotheekadviseur precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen op basis van je inkomen, schulden, leeftijd en gezinssituatie. Handig, want zo voorkom je dat je op zoek gaat naar huizen die buiten je budget vallen. Of erger nog dat je een te hoge hypotheek afsluit en later in de financiële problemen komt. 

Daarnaast legt een hypotheekadviseur je haarfijn uit wat de verschillen zijn tussen bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. En of extra aflossen slim is in jouw geval. Zo kies je gegarandeerd voor de hypotheekvorm die het beste past bij jouw wensen en portemonnee. 

Persoonlijk advies 

Iedere koper is anders. De een is starter, de ander doorstromer. En jouw financiële plaatje ziet er vast heel anders uit dan dat van je buurman. Daarom neemt een hypotheekadviseur uitgebreid de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en je persoonlijke situatie in kaart te brengen. 

Misschien wil je wel verbouwen of verduurzamen en heb je daar extra budget voor nodig. Of je hebt juist een restschuld op je huidige woning die je moet meefinancieren. Wat jouw situatie ook is, een hypotheekadviseur zoekt voor jou naar de beste oplossing en geeft eerlijk aan wat wel en niet kan.

Onafhankelijk vergelijken 

De hypotheekmarkt is continu in beweging. De ene bank heeft vandaag de laagste rente, morgen is het weer een andere aanbieder. Een hypotheekadviseur houdt al die ontwikkelingen scherp in de gaten en kan in één oogopslag zien welke geldverstrekker het beste aanbod heeft voor jou. 

Onafhankelijke adviseurs zoals Ik ben Frits vergelijken tientallen banken en hebben geen voorkeuren. Alles draait om het vinden van de hypotheek met de beste voorwaarden die aansluit op jouw situatie. Daarbij let een hypotheekadviseur niet alleen op de laagste rente, maar ook op zaken als boetevrij aflossen, de voorwaarden voor verhuur en overlijdensrisicoverzekeringen. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Alle zorgen uit handen

Een hypotheekadviseur neemt je alle zorgen uit handen en regelt je hypotheek en alle bijkomende zaken van A tot Z. Van het aanvragen van een offerte tot het afsluiten van de juiste verzekeringen. En van het indienen van je belastingaangifte tot het controleren van de notarisstukken. 

Zeker bij starters die dit allemaal voor het eerst meemaken geeft het een enorm geruststellend gevoel dat er iemand is die je bij de hand neemt. Zo kun jij je focussen op de leuke dingen, zoals het inrichten van je nieuwe huis. 

Jouw droomhuis kopen

De hypotheekmarkt is complex en er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Een hypotheekadviseur is daarom een onmisbare schakel die jou helpt de beste keuzes te maken en je een hoop tijd, stress en geld bespaart. Door zijn expertise, persoonlijke aandacht en onafhankelijke blik kun je met een gerust hart je droomhuis kopen. Dus twijfel niet en plan vandaag nog een vrijblijvend gesprek! 

Dit artikel wordt u aangeboden door Frits. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant