Martin Raanhuis (m) met het 'Certificaat van Waardering' geflankeerd door Gerrit te Rietstap (l) en Wiet Burbach (r) bij de verzamelzuil voor oud en vreemd geld. Foto: Arjen Dieperink
Martin Raanhuis (m) met het 'Certificaat van Waardering' geflankeerd door Gerrit te Rietstap (l) en Wiet Burbach (r) bij de verzamelzuil voor oud en vreemd geld. Foto: Arjen Dieperink

Vijf jaar oud en vreemd geld inzameling Lochem goed voor 1000 staaroperaties

Maatschappij

LOCHEM - Vijf jaar lang kan men al bij de ingang van de Albert Heijn in Lochem vreemd geld inleveren. Albert Heijn Lochem is een van de 90 locaties (supermarkten, klinieken en ziekenhuizen) die een verzamelzuil hiervoor hebben staan. De actie wordt geregeld door de stichting commissie Lions oud en vreemd geldverwerking en heeft tot doel de opbrengst te besteden aan oogoperaties in ontwikkelingslanden. De opbrengt van Lochem in de afgelopen 5 jaren was goed voor 1000 staaroperaties in ontwikkelingslanden. 

Door Arjen Dieperink

De Stichting Lions Fight for Sight Nederland ontvangt de opbrengst van alle verzamelzuilen. De lokale Lionsclubs zorgen dat de verzamelzuilen geleegd worden en dat het geld wordt doorgestuurd. Zo ook de Lions Club Lochem - Berkelland West. Afgelopen week ontving de bedrijfsleider van Albert Heijn Lochem, Martin Raanhuis, het ‘Certificaat van Waardering’ voor zijn medewerking aan de vreemd en oud geld inzameling voor blinden. Raanhuis liet weten het certificaat zeer te waarderen en onderstreepte het belang van de actie om oud en vreemd geld in te samen voor oogoperaties in een ontwikkelingsland. Gerrit te Rietstap overhandigde de oorkonde en uitte zijn dankbaarheid. Samen met de aanwezige Wiet Burbach, beiden lid van de Lions Club Lochem - Berkelland West, zijn zij verantwoordelijk voor de verwerking en doorsturen van het geld.

In de vijf jaar dat de verzamelbeurs bij AH in Lochem staat is 200 kilogram aan oud en vreemd geld ingezameld. De totale opbrengst wordt met vijftig procent vermeerderd door Wilde Ganzen en is bestemd voor de Stichting Fight for Sight. De opbrengt van Lochem in de afgelopen 5 jaren was goed voor 1000 staaroperaties in ontwikkelingslanden. “Een aantal waar iedereen die een bijdrage aan heeft geleverd trots op mag zijn en wij roepen nog steeds op om oud en vreemd geld in te leveren in de verzamelzuil bij Albert Heijn”, aldus de Lionsleden. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode