Henk Jacob (l) en Willy Meijer mochten de duofiets in gebruik nemen. Foto: Arjen Dieperink

Henk Jacob (l) en Willy Meijer mochten de duofiets in gebruik nemen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Duofiets bij ’t Ruempol is voor iedereen

Maatschappij

LAREN - Onder grote belangstelling is afgelopen vrijdag de duofiets bij het Ruempol aan ’t Have 11 in Laren officieel in gebruik genomen. En het mooie is: iedereen mag er gebruik van maken.

“Wij zijn een jaar geleden aan de slag gegaan om de aanschaf van deze duo-fiets te realiseren”, zegt Gerrit Schepers, penningmeester van Vrienden van ’t Ruempol trots. Zo’n zeshonderd gezinnen zijn aangesloten bij de Vrienden van ’t Ruempol. Toch was sponsoring van de duofiets meer dan welkom. Stichting Lochem Steunfonds, Rotary Berkel, Stichting hulpfonds De Berkel, Viverion, Open Jongeren Werk Lochem, Nationale Postcodeloterij en de gemeente Lochem droegen financieel bij om de fiets te kunnen betalen.

“De fiets is niet alleen voor de bewoners van ’t Ruempol, iedereen in de gemeente Lochem, of men nu in Harfsen woont of in Barchem, mag er gebruik van maken”, aldus de voorzitter van de Vrienden, Dea Dijkman. “Henk Jacobs is de man bij wie men de fiets, die elektrische ondersteuning heeft, kan reserveren. Willy Meijer heeft een cursus gehad om met bewoners van ’t Ruempol te kunnen fietsen”, vult Gerrit tijdens het gesprek aan.
De kernwethouder voor Laren, Marja Eggink, was ook aanwezig. “Het is een prachtig initiatief dat iedereen in onze gemeente gebruik mag maken van deze duofiets. Zo kan men de omgeving van het mooie dorp Laren gaan verkennen.” Daarna verwijderde ze het doek van de plaat waar alle sponsoren op vermeld staan. Willy Meijer en Henk Jacobs namen plaats op de duo-fiets en reden deze onder de ballonnenboog naar buiten, waarmee de openingshandeling was verricht.
De duofiets is te reserveren bij Henk Jacobs, tel. 06-2377 4929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant