Het Utopia Ensemble. Foto: Tim de Backer
Het Utopia Ensemble. Foto: Tim de Backer

Bruegel’s meesterwerken vertaald naar muziek door Utopia Ensemble

Muziek

EEFDE - Op zondag 14 april aanstaande om 11.30 uur zal de Kapel op ‘t Rijsselt in Eefde gastheer zijn voor een bijzonder concert, verzorgd door het Utopia Ensemble uit België. Het ensemble, bestaande uit vijf professionele zangers gespecialiseerd in de polyfone muziek van de Renaissance, zal de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude muzikaal vertalen.

Tijdens deze periode van grote economische en culturele bloei in de Zuidelijke Nederlanden, kwamen muziek en beeldende kunst tot grote hoogte. Het Utopia Ensemble laat zich inspireren door de meesterwerken van Bruegel, zoals de Toren van Babel en de Boerenbruiloft, waarin hij zowel apocalyptische als humoristische en absurdistische elementen verweeft. De meerstemmige muziek, waarin meerdere melodielijnen tegelijkertijd worden gezongen, weerspiegelt deze rijke artistieke periode.

Het concert belooft een variatie aan teksten, van religieus tot volks en soms ietwat schunnig. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Arnaud Van de Cauter. Meer informatie over het concert en kaartverkoop is beschikbaar op www.kapeloptrijsselt.nl en via 0575 - 570 521.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant