Reanimatietraining van EHBO Lochem. Foto: Wim Meuleman

Reanimatietraining van EHBO Lochem. Foto: Wim Meuleman

Begin het jaar goed: volg een EHBO-cursus

Zorg

LOCHEM – Per jaar krijgen meer dan 15.000 Nederlanders een hartstilstand. Het zal maar net in jouw omgeving gebeuren. Weet je hoe je kunt reanimeren en hoe je een AED bedient? Natuurlijk kun je ook te maken krijgen met kleinere ongevallen thuis, op straat, tijdens het sporten of op het werk. Een EHBO’er kan in zo’n geval de juiste handelingen verrichten. Daarom start de afdeling Lochem van de EHBO in februari een beginnerscursus in de leslocatie aan de Elzelaan. 

Het cursusprogramma bestaat uit twaalf donderdagavonden, te beginnen op 8 februari. Zowel de theoretische kennis als verbandleer en praktische vaardigheden komen aan de orde. Reanimatie en AED-bediening vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. De cursus wordt afgesloten met een officieel EHBO-examen. De totale kosten van cursus, materiaal en examen bedragen 195 euro. Mogelijk kunt u deze declareren bij de zorgverzekering. Aanmelden of nadere informatie opvragen kan door een mailtje te sturen naar secretaris@ehbolochem.nl.

Een cursist kan na het behalen van het diploma lid worden van EHBO Lochem. Door het volgen van herhalingslessen blijft de geldigheid van het diploma behouden. Wie dat leuk vindt kan dan ook als EHBO’er optreden bij evenementen in Lochem en omgeving.

Organisatoren van concerten, sportwedstrijden, feesten en andere bijeenkomsten zijn afhankelijk van EHBO-inzet. Wie de zorg op een evenement niet goed heeft geregeld, krijgt van de gemeente geen vergunning. Ook dit kan een motivatie zijn voor het volgen van een EHBO-cursus. Meer info is te vinden op www.ehbolochem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant