Het team van energieconciërges is uitgebreid met een perfect Nederlands én Arabisch sprekende energieconciërge Faie. Foto: PR
Het team van energieconciërges is uitgebreid met een perfect Nederlands én Arabisch sprekende energieconciërge Faie. Foto: PR

Hulp energieconciërge kan nu ook in Arabische taal

Algemeen

LOCHEM - Het team van energieconciërges is uitgebreid met een perfect Nederlands én Arabisch sprekende energieconciërge Faie. Ze maakte eerder zelf gebruik van de hulp van een energieconciërge en begon daardoor te begrijpen dat het niet gratis is om je verwarming steeds op 23 graden te houden.

De Soedanese Faie groeide op in Nederland. Na haar trouwen woonde ze 8 jaar in Soedan, maar door de oorlog moest zij vluchten. Ze kwam samen met haar man en hun twee kinderen terug naar Nederland. Faie spreekt daarom perfect Nederlands, maar ook perfect Arabisch. 

Faie: “In Soedan had ik nooit verwarming nodig, en als jong meisje in Nederland had ik niet gemerkt dat mijn moeder maandelijks de energierekening moest betalen. Ik zette de verwarming ook graag op 23. Nu ik een eigen gezin heb, merk ik dat ik niet de verwarming steeds voluit kan zetten, als mijn kinderen zeggen dat ze het koud hebben. Dat is niet te betalen. Je moet dus andere dingen doen, zoals je ook in huis warm kleden, niet verwarmen waar je niet bent, ramen dicht maar wel genoeg ventileren, enzovoort. Arabisch sprekende mensen zijn dat niet gewend van huis uit. Ik wil ze graag helpen door ze te vertellen hoe het hier werkt en daarmee hun energierekening laag te houden.”

Kan je hulp gebruiken? Of heb je een Arabisch sprekende buur die hulp kan gebruiken? Bel of whatsapp naar 06 11 22 06 92. Meer informatie op energierekeningonbetaalbaar.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant