Annette Nobuntu Mul. Foto: PR
Annette Nobuntu Mul. Foto: PR

Annette Nobuntu Mul over ‘Opsoek naar Ubuntu’

Religie

LOCHEM - Veel mensen in de westerse wereld verlangen naar nieuw spiritueel houvast. Op zondag 14 april geeft Annette Nobuntu Mul een lezing in de Remonstrantse kerk in Lochem. Zij ging op zoek naar de betekenis van Ubuntu, het eeuwenoude filosofische concept uit Zuidelijk Afrika. Ubuntu werd wereldberoemd door verzoeners als Nelson Mandela en Desmond Tutu, die het gedachtengoed op indrukwekkende wijze in de praktijk brachten na het afschaffen van de Apartheid in Zuid-Afrika.

Na apartheid probeert Zuid-Afrika oude wonden te helen en wil, met de kracht van diversiteit, met recht en trots een regenboognatie zijn. Annette Nobuntu Mul gaat op zoek naar Ubuntu in het contact met dierbare Zuid-Afrikanen die op haar pad zijn gekomen. Ze spreekt de gevangenbewaarder van Mandela, de dochter van Tutu en de moordenaars van de studente Amy Biehl, die van verzoening hun levenswerk hebben gemaakt. Ze verbindt die inzichten met westerse alledaagsheden als arbeidsconflicten, familieruzies en echtscheidingen en ze laat op indringende wijze zien hoe waardevol altruïsme, compassie en respect kunnen zijn.

Annette Nobuntu Mul geeft vele lezingen door het land om op interactieve wijze te onderzoeken wat de essentie van Ubuntu concreet voor ons kan betekenen in samen werken en samen leven.

De lezing vindt plaats op zondag 14 april om 14.30 uur in de Remonstrantse kerk, Emmastraat 10 in Lochem. De kerk is open vanaf 14.00 uur. Entree: 10 euro inclusief koffie of thee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant